Košarkaši Srbije u kolicima ostvarili istorijski uspeh!

Lep trijumf Orlova

  • 2
Košarkaši Srbije u kolicima

Foto: Youtube.com

Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima napravila je istorijski uspeh na Evropskom prvenstvu u Sofiji i plasirala se u B diviziju.

Srpski tim napravio je najveći rezultat ovog sporta u Srbiji mestom u višem rangu i u finalu, gde će mu rival biti Grčka danas od 15.30.

Prethodno, Srbija je u grupi savladala Irsku sa 53:30 i izgubila od Grčke sa 61:53, ali sa prve pozicije prošla u polufinale, gde je bila bolja od Češke sa 65:58.

Posle velikog slavlja Srbije zbog velikog uspeha ostvarenim trijumfom u sali "Triadica" u Sofiji, igrači su poručili da "ovde neće stati".

Jedan od najboljih u polufinalnom meču, Miljan Grujić, igrač Singidunuma iz Beograda, rekao je da fantastičan osećaj donosi činjenica da su ostvarili veliki uspeh, u koji su verovali i kome su se nadali.

- Selektor Slobodan Banjac nam je usadio samopouzdanje i veru da imamo kvalitet da dođemo do samog kraja samo ako budemo tim. Mislim da smo upravo to i bili - rekao je Grujić.

Goran Vezmar iz ekipe Dunava iz Apatina istakao je da su igrači disali kao jedan i znali koje uloge imaju na terenu.

- Teško je objasniti nekome ko nije gledao košarku u kolicima kakve su uloge svakog od nas. Mislim da smo od početka do kraja polufinala igrali jedni za druge. Poeni su proizvod timskog, a ne individualnog rada. Presrećan sam što sam deo ovog tima i što sam dao svoj doprinos velikom uspehu koji za nas još nije završen - kazao je Vezmar.

Dragan Sikima, igrač Vrbasa iz Banjaluke i jedan od najstarijih reprezentativaca, dodao je da je znao zašto se nalazi na spisku selektora Banjca, iako nije igrao u prve dve utakmice.

- Upravo za taj deo posla koji nije ni malo lep i lak kao što je košgeterski, dobio sam pohvale i od selektora i od saigrača. Znao sam da moje iskustvo može da donese kvalitet i jako sam uzbuđen pred finale - rekao je Sikima.

Reprezentativce Srbije u Sofiji sa tribina je pratio i predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    3. avgust 2019 | 14:57

    Bravo ljudine! O vama se najmanje, skoro nikad i ne piše. Sve najbolje u nastavku takmičenja i sve najbolje u životu vam želim

  • Radašin

    3. avgust 2019 | 15:46

    Šta je sa našim košarkaši a 60+, koji se takmiče u Finskoj na svetskom prvenstvu.... Niko ne piše o njima.... Oni ipak brane boje naše zemlje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA