Svi su odmah tražili filmove o herojima Košara: Kako je Sale učvrstio patriotizam Orlovima! (VIDEO)

Svi su dobili još jaču želju da ostave poslednju kap znoja za dres Srbije!

  • 4
Aleksandar Sale Đorđević  Tomislav Racic, Vodnik Plamen na Košarama Kosarkasi Foto: Nikola Tomić, Privatna arhiva/Telegraf, KSS/Duško Radišić-Lejča

Ako je neko doktorirao na patriotizmu u nacionalnom dresu, to je selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević. Neverovatno je videti koliko emocija unosi u rad sa reprezentacijom i koliko energije donosi igračima, iako bi se možda mnogi zasitili uspesima još u igračkim danima.

Kod Saleta to nije slučaj, fanatično pristupa svemu u radu sa ekipom sa nacionalnim grbom, pa je na Kopaoniku iskoristio priliku da povede ekipu na druženje sa herojima Košara.

Dragutin Dimčevski i Aleksandar Đorđević Dragutin Dimčevski (zamenik komandanta 53. graničnog bataljona i komandujući u reonu karaule Košare u vreme bitke) i Aleksandar Đorđević Foto: Privatna arhiva

Dobili su Orlovi poziv koji se ne odbija, a svoje utiske preneli su nam Milan Mačvan, Dejan Todorović i Nikola Jovanović.

Najiskusniji, Milan Mačvan, sa prilično setnim tonom je evocirao uspomene na potresne priče koje je čuo nedavno.

- Ostavilo je sve veoma snažan utisak na mene. Ako bih se usudio da kažemo, mi vodimo istu bitku, za našu zemlju, pokušavamo da je predstavimo u najboljem mogućem svetlu, samo što je njihova igra mnogo ozbiljnija i na život i smrt, a naša je samo za pobedu. To su sve naši heroji i nije bilo obavezno da se ode, ali su se svi odazvali, imali su svi želju i volju da znaju šta se dešavalo i da osete šta su bile Košare. Bilo je lepo druženje, razmenili smo iskustva, osetili smo njihovu podršku i koliko njima znači kada napravimo dobar rezultat i kada se osvoji medalja. Jeste bilo potresno i teško slušati, ali je izuzetno - kaže Mačvan.

Todorović se naježio na samu pomisao na sve životne priče junaka sa Kosova i Metohije, otkrivši i da su svi igrači posle toga bili na ivici nesanice, zbog želje da se sazna još, kroz snimke, filmove i tekstove o junacima Košara.

- Svi smo izašli baš pogođeni, stvarno su to teške priče, kao što narod kaže, ne dao Bog da se ponovi. Odmah je čitava ekipa gledala komplet filmove sa Košara, stvarno potresna priča, nimalo nam nije bilo prijatno da sve ono slušam. Ne mogu da izdvojim nikog, svako je imao svoju užasnu priču, sve su fascinantne. Jako, jako teško da nešto izdvojim, ipak su životi u pitanju.

Nikola Jovanović je ovo video kao idealan način da se kroz herojske priče ojača timski duh.

- Veliki i stvarno odličan tim bilding, videli smo kako na drugi način ljudi daju sebe za ovu zemlju. Naravno, nemoguće je napraviti pravu paralelu sa onim što su oni radili, ali je ovo stvarno jedno veliko iskustvo. Sve priče su ostavile utisak na mene, baš ih ima dosta i ne može se to čuti ovako na neki drugi način.

VIDEO - Saleta Đorđevića iznenadilo pitanje novinara

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    5. avgust 2019 | 23:54

    Veliki gospodin i čovek sale,bravo majstore zdrava priča i ljubav prema zemlji.Svaka cast na ovome celom timu.Junaci sa košara koji su nas branili i dali svoje zivote zasluzuju najvece postovanja i naklon u ovoj zemlji.Sramota je da su bili zaboravljeni,i da nemaju drzavnu penziju i pomoc porodice junaka koji su izgubili svoje zivote.Svako treba da pogleda film o košarama sta su ti junaci prezivljavali.Heroji sa Košara hvala vam i Bog vas čuvao,onima kojih nema neka je laka zemlja i beskrajno hvala nikada necete biti zaboravljeni. <3 Srbija

  • Trn

    5. avgust 2019 | 22:52

    Bravo Sale legendo !

  • KIM-SERB.

    5. avgust 2019 | 23:43

    ODIGR AJ JEDNU PRIJATELJSKU U PRIŠTINI. SRBIJA JE TO SALE .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA