≫ 

Srbija nije izazivač Amerikancima: ESPN napravio gotovo sramnu najavu za Mundobasket!

Brajan Vindhorst, poznati novinar ESPN, napravio je čudan previd jer nije svrstao Srbiju među izazivače Amerikanaca na Mundobasketu

  • 15

On se u svom analitičkom tekstu u formi pitanja i odgovora bavio najpre američkim timom i sastavom u kom će Amerikanci otići na prvenstvo u Kini, ali je naveo i neke od zemalja koje bi mogle da izazovu Drim tim i skinu im krunu koju SAD nosi još od 2010. bez prekida.

Među izazivačima su po njegovom mišljenju Grčka sa Janisom Adetokumbom, Španija sa Markom Gasolom, Rubiom i Ljuljem, Kanada sa Džamalom Marejem, Korijem Džozefom i Šej Gildžes Aleksanderom.

Na klupi Kanađana sedi Nik Nurs, neće igrati Endrju Vigins i Tristian Tompson, ali ni jedan od top pikova ovogodišnjeg drafta Ar Džej Baret.

Vindhorst konstatuje da aktuelni evropski prvaci, ekipa Slovenije ni ne učestvuje na Mundobasketu koji tako neće videti Luku Dončića kao jednu od zvezda takmičenja.

O Srbiji, koja je igrala finala svih velikih turnira u poslednjih pet godina nema ni reči, premda će srpski tim biti najjači verovatno od Indijanapolisa.

Što je još čudnije, Orlovi su se dvaput u finalima sastajali upravo sa Amerikancima, prvo u finalu Svetskog prvenstva u Madridu, a onda i dve godine kasnije na Olimpijskim igrama u Riju.

Kada je reč o adutima Amerikanaca, ESPN navodi bekovsku liniju sa Kajlom Laurijem i Kembom Vokerom, tu su Harison Barns, Kris Midlton i Donovan Mičel, ali se većina ovih igrača ne može porediti sa sastavom koji je išao na neka od prethodnih takmičenja.

Vindhorst veruje da će SAD opet pobediti jer šalje NBA igrače. Takođe, pravi se razlika između bivšeg selektora Majka Kržiževskog i sadašnjeg, Grega Popoviča.

Dok je jedan imao mnogo više iskustva sa koledža, drugi je legenda profesionalne košarke i poklonik međunarodnih igrača, što Popoviču daje malu prednost kada je reč o struci, te se na kraju konstatuje da će Amerikanci i na ovom prvenstvu biti "sasvim ok".

VIDEO - Teodosić o pripremama za Mundobasket

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    5. avgust 2019 | 18:26

    Ок мистер. Гуд аналајзинг бат...смеју ли или боље рећи, хоће ли Амери почети да иду на допинг тестове и кад ће прекинути да се дрогирају?

  • Nebojsa

    5. avgust 2019 | 18:25

    I bolje sto nas nije svrstao u krug favorita,nadam se da ce se na kraju hvatati za glavu uz reci... ejjjj,pa kako sam mogao Srbiju da zaboravim 😀!!!

  • Čika Jova

    5. avgust 2019 | 19:02

    Bolje, više volim kad se zabezeknu, zinu i treba im nekoliko minuta da se priberu. Očekujem da se zabezeknu kad ih pobedimo. Još bolje, nek budemo mi prvi a njih druga neka zemlja neka izbaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA