Zadar dovodi NBA asa koji je "ubio" Džejmsa Hardena i Roketse: Veliko pojačanje za novu ABA sezonu

Zadrani još nisu zaboravili Big Bejbi Dejvisa, sada se nadaju da će bolje proći

  • 0

Novi košarkaš Zadra je Toni Vroten, nekadašnji NBA as i verovatno jedno od najvećih pojačanja u hrvatskoj košarci barem poslednjih nekoliko decenija.

Dvadeset šestogodišnji igrač i Memfisov 25. pik sa drafta 2012. godine je sa Zadranima potpisao jednogodišnji ugovor. Vroten je u Memfisu igrao u sezoni 2012/2013, ali se već tada Majk Konli profilisao kao glavni organizator igre.

Vroten je potom otišao u Filadelfija Seventisikserse gde je odigrao 72 utakmice u prvoj sezoni i na nekima je bio starter. Filadelfiji se predstavio tripl-dablom u prvoj utakmici koju je odigrao kao starter kada je krajem 2013. Hardenovim Hjuston Roketsima ubacio 18 poena uz deset skokova i 11 asistencija u pobedi File 123:117.

Tokom druge sezone je imao 16,9 poena u proseku, uz 2,9 skokova i 5,2 asistencije, ali mu je povreda kolena dalje pokvarila obećavajuću karijeru. Jedna od najboljih utakmica karijere je bila protiv Jute Džez kojoj je ubacio 30 poena

Nakon toga je igrao u G-ligi da bi kao igrač Kaleva zaigrao i u Evropi. Sada je prešao u Zadar pa će biti konkurent Crvenoj zvezdi i Partizanu u regionalnoj ABA ligi.

Da podsetimo, Zadar se u "blokbaster" kupovinama nije proslavio prethodnih godina jer je prošle godine probao da angažuje Glena Dejvisa, koji se vrlo brže bolje vratio nazad, a da nije upisao ni minut na terenu za Zadar.

VIDEO - Čovića pukle emocije kad je čuo Vidovdan: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA