Dres Drim tima je iznad svih NBA klubova: Popovič upozorio da će biti opasnih ekipa iz Evrope

Posle zlata na Mundobasketima 2010. i 2014. godine Ameri se spremaju za novo

  • 0

Selektor američke košarkaške reprezentacije Greg Popovič rekao je da je dres Sjedinjenih Država iznad svega i da ga trenutno zanimaju samo igrači koji su došli na kamp nacionalnog tima.

- Ne brinem za igrače koji nisu došli nego za one koji su ovde. Imam dobru grupu momaka i probaćemo da izbrusimo formu najbolje što možemo - rekao je Popovič po okupljanju Drim tima.

Ovaj tim će biti značajno oslabljen na prvenstvu zbog neigranja brojnih zvezda, ali je i dalje prvi favorit za zlato, a ostali će probati makar da ga izazovu.

- Ovo je iznad igranja za jedan NBA tim. Ovo je najviši nivo na kom možete da igrate i mnogo znači svim igračima tokom karijere i nakon što se oproste od igranja košarke. Najveće zadovoljstvo pruža kad se okupe svi u zajedništvu, uz brigu i ljubav za onog drugog. Sve to su preduslovi da bi se pobedile neke veoma dobre evropske ekipe - objasnio je Popovič.

Popovič je poručio da je njegov i zadatak ekipe da se nastavi niz uspeha koje Amerikanci imaju u poslednjih 12 godina i objasnio da je dres nacionalnog tima bitniji od Hoksa, Sparsa, Klipersa i svih ostalih franšiza u NBA.

Bio bitniji ili ne, tek mnogo igrača je otkazalo učešće na prvenstvu baš zbog svojih NBA timova sa kojima će se spremati za novu sezonu.

Prvenstvo sveta u košarci se u Kini igra od 31. avgusta do 15. septembra, a Amerikanci su u grupi sa Turskom, Japanom i Češkom.

VIDEO - Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA