Đorđević skratio spisak pred Kinu: Trojica otpala, ovih 14 igrača i dalje u igri za Mundobasket!

Spisak kraći za igrače Andore, Unikahe i Crvene zvezde

  • 42
Aleksandar Sale Đorđević Foto: Nikola Tomić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević odlučio je danas da pripreme za Mundobasket u Kini nastavi 14 igrača i u završnoj fazi u timu neće biti Dejan Todorović, Aleksa Avramović i Nikola Jovanović.

Kako je ranije Ðorđević najavio ovih 14 igrača otputovaće u Kinu, a odluku o konačnom spisku od 12 igrača doneće neposredno uoči starta Mundobasketa.

Pripreme nastavlja sledećih igrača: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nemanja Milutinov, Nikola Jokić, Boban Marjanović i Miroslav Raduljica.

Srbija u subotu u beogradskoj Štark Areni areni dočekuje Litvaniju, potom tri dana kasnije gostuje istom rivalu u Kaunasu,a zatim od 16. do 18. avgusta učestvuje na "Akropolis kupu“, a rivali će joj biti Grčka, Italija i Turska.

Reprezentacija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu, gde će poslednje tri provere imati u Šenjangu - 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske.

Prvu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra u Fošanu, 31. avgusta od 9.30 po našem vremenu sa Angolom.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

VIDEO - Srbija lagano pobedila Fince, ovo su najbolji momenti utakmice

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale djordjevic

    8. avgust 2019 | 16:07

    Ocekivan spisak sve kako treba,uspeh zagarantovan i nova medalja zivi bili pa videli...srecom pa neslusas navijace sve sami strucnjaci...

  • Бане

    8. avgust 2019 | 14:57

    Укратко... Радуљица и Бирчевић...

  • Zeljko

    8. avgust 2019 | 15:34

    Bircevic , na 4 , realno on je igrač tri klase ispod ostatka ekipe po mom mišljenju kad već su otpali nedovic i Kalinić umjesto bircevica ovdje je medju 14 igrača trebalo je da je tu Borisa SImanlc ne zbog toga što je puno bolji od bircevica vec zbog mladosti i budućnosti nase kosarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA