≫ 

Srbija "zakucala" Litvaniju u krcatoj Areni: Ovacije za Saletove Orlove pred put u Kinu (FOTO)

Bogdanović najefikasniji sa 18 poena, LItvanci bili u vođstvu najveći deo vremena

Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Srbije savladali su Litvaniju u poslednjoj proveri na domaćem terenu pred nove provere koje slede i put u Kinu, rezultat je bio 72:68 pred prepunim tribinama "Štark Arene". Naredni meč naš nacionalni tim igra već u ponedeljak protiv istog rivala, u Kaunasu, a potom ih očekuje učešće na Akropolis Kupu.

Najefikasniji u našem timu, koji je gubio gotovo čitav meč, a onda prelomio u završnici - bio je sjajni Bogdan Bogdanović sa 18 poena.

Ključ pobede Srbije protiv vrlo opasne Litvanije bila je furiozna završnica, snažna odbrana i dva efektno završena napada zakucavanjem u režiji Nikole Jokića i Nemanje Bjelice - za preokret 70:67, posle čega Litvanci nisu imali odgovor.

Tačku na trijumf stavio je dva penala Bogdan Bogdanović.

Veliki broj ljudi sabrao se u "Štark Areni" da pogleda najbolje što Srbija ima, i imali su šta da vide - veliki povratak posle klimavog starta i ubitačne prve četvrtine Litvanije predvođene Grigonisom koji je već do poluvremena ubacio 18 poena!

Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Nikola Jokić zakucava za vođstvo Srbije u finišu utakmice sa Litvanijom Foto: Marko Jovanović

Uz Bogdanovića, definitivno su Bjelica i Jokić bili napadačka prevaga na strani pobednika. Jokić je pred očima svog trenera Majka Melouna i generalnog menadžera Nagetsa Arturasa Karnišovasa, ubacio 13 poena, dok je Bjelica dodao 15 - uz vrlo važnu trojku za hvatanje priključka u trenucima kada smo ušli u "minus fazu", za 64:67.

Jović je potom poentirao za egal borbu pred sam finiš, a onda su usledile pomenute dve akcije i dva efektna zakucavanja Jokića i Bjelice, za overu pobede i dušu navijača.

VIDEO: Nesvakidašnja trojka Jokića, za delirijum u Areni

Ne sme se zaboraviti da Aleksandar Đorđević tek od pre nekoliko dana radi sa kompletnim timom pošto su se ostatku priključili Jokić i Bogdanović, igrači koji upadljivo prave najveću razliku u napadu našeg tima.

Jokić je imao nekoliko njemu svojstvenih sekvenci, videlo se ipak i da nije najspremniji i najuigraniji, što će vremenom doći "na svoje", a o Bogdanoviću najbolje govori njegov poenterski učinak i serija iz treće četvrtine od osam uzastopnih poena!

"Sipao" je Bogdan u tim trenucima, kao da se obruč širio svaki put kad bi uputio loptu ka košu, ključno doprineo da se tada istopi rezultatski minus i priđe Litvancima.

Valja reći i to da su gosti, predvođeni snajperski raspoloženom Grigonisom, u prvoj četvrtini imali i dvocifrenu prednost.

Jedini detalj koji može da brine posle utakmice je povreda Miloša Teodosića, deluje da je u pitanju problematični mišić lista, zbog čega je bio primoran da napusti igru već u povoju meča. Verujmo da je u pitanju samo lakša povreda i da ćemo kapitena uskoro gledati u najboljem izdanju.

Srbija - Litvanija 72:68 (14:23, 20:17, 22:19, 16:9)

SRBIJA: Teodosić, Simonović, Bogdanović 18, Bjelica 15, Lučić 6, Milosavljević 3, Raduljica, Birčević, Jokić 13, Milutinov, Micić 5, Gudurić 2, Jović 4, Marjanović 6.

LITVANIJA: Kalnietis 4, Janavičijus, Sabonis 8, Geben 4, Jankunas 1, Valančijunas 5, Kuzminskas 12, Bedzijus, Gijedraitis, Grigonis 18, Lekavičijus 7, Butkevičijus 2, Ulanovas 4.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Foto: Marko Jovanović
SERBIA Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Foto: Marko Jovanović
Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Foto: Marko Jovanović
Majkl Meloun Utakmici prisustvuju trener Denvera Majk Meloun i generalni menadžer Nagetsa Arturas Karnišovas Foto: MN Press
Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Foto: Marko Jovanović
Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Foto: Marko Jovanović

 
 
 
View this post on Instagram
Krcata Arena prati Orlove na nastavak priprema i Mundobasket! A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija supruga Miloša Teodosića Jelisaveta prati utakmicu sa tribina Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko

    10. avgust 2019 | 22:41

    Ma igraci su ok ali trener nije dorastao za njih.To ti je kao Krstajic .Dzaba ga ovde franjevci podrzavaju

  • Ja

    10. avgust 2019 | 22:57

    Bogdanovic hahaha najbolji veceras Loptu ne moze da uhvati

  • Eki

    10. avgust 2019 | 22:38

    Đorđević ka trener veze nema..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA