≫ 

Đorđević: Kakav NBA, kakvo sve... nama treba trening! Osetila se tenzija u pogledima igrača Srbije!

Selektor još jednom govorio i o odbrani

  • 9
Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija

Foto: Marko Jovanović

Ubrzo posle kratke analize utakmice pred TV kamerama na parketu, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je konferenciju za medije posvećnu trijumfu protiv Litvanije!

Društvo mu je pravio Nemanja Bjelica s obzirom na to da se kapiten Miloš Teodoisć povredio u prvoj četvrtini i otišao je u bolnicu na dodatne preglede.

- Odbrana je loša i slabo pokretljiva kada nemamo adekvatnog igrača na poziciji pet. Ne dominiramo blokadama iako imamo visinu. Energija sa kojom smo ušli nije bila dobra, mora to jače, snažnije, sigurnije u sebi. Milosavljević i Lučić igraju tako kako nama treba. Imena su imena, ali kada se izađe na teren mora da se bori maksimalno. Osetila se tenzija i u pogledima igrača Srbije na početku, mislim da nam treba više utakmica protiv ovakvih protivnika. Verujem da ću u razgovoru sa igracima uspeti da je uklonim - rekao je Đorđević.

Osvrnuo se selektor i na sledeću utakmicu protiv Litvanije u gostima.

- Očekujemo još jednu bitku, očigledno da bez treninga nema ništa. Mi imamo 12 ili 14 reprezentativaca Srbije, mene ne zanima gde ko igra. Ja ih treniram i nastojim da oni zaborave šta i kako i da se fokusiraju na reprezentaciju. Kada bude bilo neophodno, pohvaliću. Ali treba svi da shvate.Kakav NBA, kakvo sve... Nama treba trening - rekao je selektor i dodao:

Aleksandar Đorđević

Printskrin: Telegraf

- Možemo mnogo bolje, ali i gore. Ja sam uvek zadovoljan, ali sve dolazi iz treninga. Ništa ne dolazi iz individualnih treninga, već timski. Trening je majka za sve nas. Sve što vidite kad ne ide, to je rezultat neuigranost. Ne može da ide tako lako. Utakmice će biti treninzi. Neke treninge ćemo izgubiti kroz putovanja, ali očekujem da kroz njih dođemo do nekog automatizma, bolje komunikacije i odbrane koja je bila na lošem nivou večeras.

Nemanja Bjelica je dodao:

- Sjajno je bilo. Šteta što imamo samo jednu utakmicu ovde. Mogli bismo češće. Nismo mogli da igramo protiv boljeg protivnika večeras. Poslednji put sam 2015. igrao protiv njih i zaboravio sam kako je teško. Pokazali smo karakter i drago mi je sto smo obradovali publiku. 

Kompletne konferencije Srbije i Litvanije možete pogledati u snimcima ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    11. avgust 2019 | 10:10

    Selektore ako je tebi dovoljno 4 skoka za celu utakmicu za prvog centra onda si ti u velikom problemu, kao i mi sa tobon. Izleci komplekse, zaobidji sujetu i zaboravi sta je bilo nekada... Ako ne znas, a ocito se vidi, pitaj svoj strucni stab obzirom da imaju mnogo vise kompetencija od tebe... PREVAZIDJI SEBE, ovo je Srbija, ne Virtus!!!

  • Neso

    11. avgust 2019 | 09:47

    Selektore Milutinov nije niti moze biti prvi centar,nije ni cetvrti a igrao daleko najvise i to bez postignutog kosa .

  • joakim

    11. avgust 2019 | 00:10

    I treba da te zanima gde ko igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA