≫ 

Bogdan impresioniran punom Arenom, poslao jaku poruku: Mi smo zemlja košarke, hvala ljudima (VIDEO)

Nije ostao imun najefikasniji akter meča sa Litvancima na ambijent u "Štark Areni"

  • 10

Srbija je pokazala koliko voli košarku i reprezentaciju Aleksandra Đorđevića, krcata Arena se poklonila našem nacionalnom timu i priredila oproštaj pred dalji put kakav i dolikuje mezimcima nacije. U prijateljskom duelu dve velike košarkaške sile, Srbija je odnela "tesnu" pobedu nad Litvanijom, čemu je, uz Bjelicu i Jokića, najviše doprineo srpski šuter broj jedan, Bogdan bogdanović.

Sa 18 poena bio je najefikasniji bek Sakramenta, koji tek što se priključio treninzima zbog NBA klauzule. Ipak, delovao je raspoloženo i raspucano u izuzetno intenzivnom duelu sa Litvancima.

- Dobar protivnik, vidi se da su više uigrani od nas, da su imali par prijateljskih utakmica. Mi smo, eto, imali dva-tri treninga pre ovog, tako smo i izgledali, Ali dobro, imamo vremena da se spremimo i uigramo...

Hemija će biti važan faktor u narednom periodu, u Kini ključan sastojak da se dođe do medalje, a bogdanov recept za uspeh je jednostavan.

- Treningom i komunikacijom, komunikacijom posle treninga, druženjem... Kao što smo i uvek, polako tempiramo formu.

Meč sa Litvanijom bio je tvrd, takmičarski, bez rezervi koje su obično prisutne za ovaj period priprema pred veliko takmičenje.

- Vidi se da su uigrani, pa je i nama zato bilo teže. Teške su nam noge, prve utakmice igramo, ali to nije opravdanje. Međutim baš tako smo smo izgledali.

SERBIA Foto: MN Press

Sa 18 poena, uz 8 vezanih u trećoj četvrtini za prilazak Litvancima, Bogdan je sebi prilepio etiketu najefikasnijeg aktera, najzaslužnijeg za veliki juriš Srbije ka trijumfu.

-  Jesam, zadovoljan sam svojom igrom, dobro je bilo, radim na svom napretku i podižem svoj kvalitet igre. Biće samo bolje.

Kad bude teško u Kini, kada se budu rešavale utakmice, da li ćeš se setiti pune Arene koja vas je ispratila?

- Teško, tada ću se fokusirati na taj težak trenutak da završimo to. Ali hvala ljudima koji su došl u ovolikom broju, bilo je zaista lepo igrati ovde kao i uvek, mi smo zemlja košarke i to vraćamo košarci.

Poslušajte kompletnu izjavu Bogdana Bogdanovića nakon utakmice

VIDEO: Utisci Vladimira Lučića nakon utakmice sa Litvanijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bi

    11. avgust 2019 | 08:58

    Jesmo a ti forsiras previse sut,probaj sa asistencijama bolje ti idu

  • Pera

    11. avgust 2019 | 08:59

    Prvi put ste se sastali kao tim neuogranost 100%,nadajmo se bice bolje!!

  • Miki

    11. avgust 2019 | 15:00

    Mi smo zemlja Predvraga Stojakovića!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA