≫ 

Da li je Teodosić otpisan za Kinu? Zbog iste povrede već je pauzirao mesecima

Prvi ozbiljan problem je pred selektorom Đorđevićem

  • 25
SERBIA Foto: MNPress

Karijera Miloša Teodosića krenula je silaznom putanjom zbog povreda koje su ga ukočile u poslednjih godinu i po dana, a sa istom takvom se suočava u najdelikatnijem trenutku - u jeku priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Ne treba posebno naglašavati ko je Miloš Teodosić i koliko znači nacionalnom timu, "srce i duša tima", lider, kapiten, košgeter - ali i igrač koji je poslednje dve godine, posle prelaska u NBA, više proveo na tretmanu nego u punoj snazi na terenu, a ne treba zaboraviti da je pauzirao čitavu polusezonu u želji da se upravo dobro spremi za reprezentativnu akciju.

Ranjivo stopalo koje je mučilo Tea "izdalo" ga je i u meču sa Litvanijom, Miloš jedva da je proveo koji minut ka terenu kada je krenuo da hramlje i uputio se ka svlačionici. Svima u Areni bilo je jasno da postoji razlog za brigu.

Miloš je opet povređen.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Nije se Teo dugo zadržao u igri nakon ulaska u uvodnim minutama utakmice Foto: Marko Jovanović

Prema onome što su u subotu uveče predočili zvaničnici KSS-a, srpski plejmejker je obnovio povredu plantalne fascije, u pitanju je upala osetljivog dela tetive stopala koja vezuje prste i petu.

Teodosić je odmah po izlasku ih hale upućen u bolnicu na specijalistički pregled, a rezultati se očekuju u toku dana. Ukoliko je u pitanju ista povreda koja ga je na duže vreme odvojila od terena dok je bio u NBA, to može da znači samo jedno - propuštanje Svetskog prvenstva!

To je svakako najgori scenario, a u najboljem slučaju predstoji mu pauza od 7 do 10 dana, mada je svaki izgbuljeni trening u ovoj fazi priprema, ma koji igrač da je u pitanju, nešto što selektor Đorđević ne odobrava, jer traži samo najspremnije.

Trka sa vremenom je već krenula, rezultati se čekaju, a dotad ostaje nada da porveda nije teže prirode i da će Teodosić u najboljem izdanju moći da pomogne timu u koji nacija ima velika očekivanja na Mundobasketu.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Miloš Teodosić napušta teren u Areni nakon povrede Foto: Marko Jovanović
Foto: wikipedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA