≫ 

Šok: Srbija bez Miloša Teodosića u Kini!

Veliki udarac za naš u reprezentaciju

  • 99
Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Foto: Marko Jovanović

Crne slutnje su se obistinile - Srbija ide u Kinu na Svetsko prvenstvo bez prvog plejmejkera tima Miloša Teodosića.

Teo se povredio u subotu na utakmici sa Litvanijom, obnovio je povredu plantalne fascije, ličilo je na upalu, međutim dodatnim pregledima je utvrđeno da mu je pukla tetiva, te mu sledi duži oporavak i automatski je za njega priča o učešću na Mundobasketu završena.

Odmah nakon izlaska iz igre protiv Litanaca pojavila se sumnja da je Miloš ozbiljnije povređen, hramajući je izašao sa terena, a naknadne analize koja su odrađene potvrdile su najgore prognoze.

Vest o Teodosićevoj težoj povredi preneo je i specijalizovani košarkaški portal Jurohups.

Miloš je, kao što je poznato, čitavu prethodnu polusezonu proveo van takmičarskog ritma, nakon odlaska iz NBA posvetio se individualnom radu i pronalaženju kluba, što je na kraju bio Virtus, iako su ga mnogi "već videli" u Zvezdi.

On je zbog iste povrede već pauzirao, i to dva puta u vreme dok je igrao za Kliperse, što ga je dosta usporilo u nastojanju da se u najboljem svetlu prikaže na terenima najjače lige na svetu.

Srbija je tako ostala bez perjanice ekipe, neizostavnog člana najvećih uspeha prethodnih godina, a Đorđeviću su sada na raspolaganju ostali Micić i Jović kao udarne pesnice na mestu organizatora igre.

Podsetimo da je Đorđević i pre okupljanja tima za "operaciju Kina" otpisao dojuče standardne reprezentativce Nemanju Nedovića i Nikolu Kalinića.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Litvanija Peh za Teodosića u najgorem trenutku: Miloš napušta teren u povoju meča sa Litvancima zbog povrede Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Original mrgud

    11. avgust 2019 | 14:02

    Ovo je najbolje sto je moglo da se desi. Da ne bude zabune ja Tea obozavam kad je u top formi, ali je on trenutno totalno nespreman i nije u redu da kao takav ide u Kinu. Sad Đorđević treba da vrati Nedovića i to je to pa šta nam Bog da

  • Comi 85

    11. avgust 2019 | 13:42

    Lako si se odrekao moj Sale Nedovica!!Teo kad igra to je jedan manje igrac u odbrani..Ne veliki gubitak.

  • Nešo

    11. avgust 2019 | 14:02

    Sve sreca da nije "Teo" u Zvezdu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA