≫ 

Đorđević o Teodosiću: Nije otpisan za Svetsko prvenstvo, videćemo...

Postoji tračak optimizma u povratak plejmejkera

  • 15
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Srpski košarkaši upisali su i drugu pobedu protiv Litvanaca u prijateljskom odmeravanju snaga, i u Kaunasu je naš tim bio bolji uz 27 poena sjajnog Bogdanovića, a nakon meča litvanski novinari su se interesovali za zdravlje Miloša Teodosića.

Aleksandar Đorđević je kazao da situacija nije izgubljena za plejmejkera Srbije, te da postoje određene šanse da on ipak bude deo tima u Kini.

- On nije "otpisan" za Svetsko prvenstvo. On je u procesu lečenja. Idemo iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, da bismo videli da li će moći ili ne. Sada ne možemo da kažemo "da" ili "ne"... Ako ne bude mogao, biće to veliki gubitak za nas - rekao je Sale litvanskim novinarima.

O samoj utakmici Sale je rekao...

- Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobedili. Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju. Utakmica je ponovo bila fizički veoma zahtevna i nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku. Dozvolili smo Litvancima mnogo ofanzivnih skokova i napravili neke "naivne" faulove koji su im doneli slobodna bacanja. Na taj način se protivnik sve vreme vraćao u utakmicu, a u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat. Posle tajm-auta smo uspeli da se saberemo, odigramo dobro, timski i dođemo do pobede. Zadovoljan sam što je naša reprezentacija posle mnogo vremena uspela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg. Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svetsko prvenstvo.

VIDEO: Jelisaveta Orašanin u centru pažnje, sa tribina bodrila Tea

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    12. avgust 2019 | 22:15

    Obozavam teodosica ali nije na nivou i ne treba ga forsirati tu su jokic bjelica bogdanovic micic.

  • Laki

    12. avgust 2019 | 22:47

    SUTRA U CRKVI PALIM SVEĆU I MOLIM SE DA TEO IDE U KINU

  • Doktor

    12. avgust 2019 | 23:59

    Treneru, i vrapci na grani znaju, da ste obojica (Teodosić i Đorđević) znali da Teo nije spreman, da je istrošen, sklon povredama, da će se teško vratiti košarci posle duže pauze, ali, trebala su mu pripreme za klupsku igru u Bolonji, gde je Teo igrač a Đorđević trener, pa je reprezentacija bila dobro došla da se te pripreme i odrade. Plan je postojao ali staklene noge nisu izdržale. A mogao je lepo da dodje u Zvezdu da igra po 5 do 10 minuta, da bude BOG, ali pare su duševadnice i one su sada uzele svoj danak. Od Tea i Kine nema ništa, a daj bože, zbog košarke, da se ipak nekim čudom oporavi i makar odigra po neku utakmicu za klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA