≫ 

Prvi NBA Izraelac se vratio u Makabi: Još se pamti njegov nestvaran šuterski obračun sa Karijem

Omri Kaspi se vratio u matični klub posle deset godina igranja u najjačoj ligi na svetu

  • 0
Foto: youtube/Sacramento Kings

Makabi je predstavio još jedno pojačanje, još jednu NBA pridošlicu i dobro poznato ime na zadovoljstvo svojih navijača. Ugovor sa "Ponosom Izraela" potpisao je Omri Kaspi (31), provereni šuter, koji se vratio u klub za koji je debitovao još kao 16-godišnjak!

Kaspi je četiri sezone igrao za Makabi, a onda se otisnuo u SAD i postao prvi Izraelac u najjačoj ligi na svetu.

Prvo NBA iskustvo imao je u Kingsima, potom su usledile selidbe u Klivlend i Huston, potom i povratak u Sakramento, a onda dvogodišnje "lutanje" u čak četiri kluba: Nju Orleans, Minesota, Golden Stejt i Memfis.

Posle deset NBA sezona, vreme je za povratak u Makabi koji će i ove godine, sudeći prema ovoletošnjim pojačanjima, jurišati na najviši plasman.

- Ovo je način da se odužim Makabiju koji je bio spreman da me čeka do sredine avgusta, pošto smo se dogovorili da vratim u Izrael. To nije uobičajeno, to mnogo govori o samoj organizaciji i zaista sam srećan što sam opet ovde - poručio je Kaspi, koga ljubitelji NBA, između ostalog pamte po neverovatnoj šuterskoj sekvenci na utakmici sa Golden Stejtom kada je vezao četiri trojke za manje od dva minuta u epskom nadmetanju sa Karijem.

Podsetite se te utakmice i pomenutog šuterskog obračuna.

Kaspi je poslednje u nizu zvučnih ovoletošnjih pojačanja Makabija, koji je prethodno Omrijevog bivšeg saigrača iz Sakramenta Kvinsija Ejsija, te Otela Hantera i eks plejmejkera Zvezde Nejta Voltersa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA