≫ 

Zašto je Bogdanović u NBA više vremena igrao na pogrešnoj poziciji? Slično ga čeka i sledeće sezone!

Detalj koji je možda promakao čelnicima Sakramenta, ali ne i analitičarima

  • 0

Amerikanci mnogo vole statistiku, zato je tako često koriste i oslanjaju se na nju. Tako je u analizi lokalnog portala iz Sakramenta otkriveno da je Bogdan Bogdanović čak 57% vremena u igri u svojoj dvogodišnjoj NBA karijeri proveo na pogrešnoj poziciji. Na poziciji krilnog igrača.

Bogdanović je po svojoj građi i fizikalijama više za pozicije plejmejkera i beka, ali je morao da u Kingsima igra na krilu što ga je dovodilo u podređen položaj protiv direktnih rivala, koji su malo viši i teži.

Kao primer je uzet duel Kingsa i Seltiksa, u kom je Bogdanović morao da motri na Džejsona Tejtuma.

- Tejtum ga je mučio tokom cele utakmice, primoravao ga je da brani njegovu igru leđima iz koje je često išao na šut iz skoka unazad. Ako ta opcija ne bi prošla onda bi jednostavno iznosio loptu na obruč.

Bogdan Bogdanović Džejson Tejtum poentira pored Bogdanovića Foto: AP/Tanjug

- Bogdan je znao da će Tejtum koristiti svoje prednosti, u situacijama se nameštao na odbranu od igre leđima, ali je Tejtum umeo da se samo okrene oko njega i napadne obruč. Na taj način je primoravao Bogdanovića da razmišlja samo o jednoj stvari, samo o jednom načinu odbrane - ističe se u ovom portalu.

U analizi se ističe da takve situacije ne bi trebalo da se dešavaju u sledećoj sezoni.

- I dalje postoji šansa da Bogdan bude primoran da nastupa kao krilni igrač, ali će ga potpuno adaptiranje Herisona Barnsa na filozofiju igre Kingsa i dovođenje veterana Trevora Arize osloboditi velikog dela posla na radnom mestu koje mu nije prirodno - kaže analiza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA