Izabrao sam Zvezdu, jer se uvek bori za trofeje: Gist najavljuje uspešnu sezonu crveno-belih!

Novo pojačanje Crvene zvezde oduševljen je što će ponovo igrati u Beogradu

  • 12

Košarkaški klub Crvena zvezda u ponedeljak 19. avgusta počinje pripreme za novu sezonu. Odrađen je veliki posao oko igračkog kadra, sa nosiocima su produženi ugovori dok se klub pojačao sa dosta iskusnih igrača koji će pomoći klubu u povratničkoj sezoni u Evroligi.

U ekipu su se vratili Čarls Dženkins i Ognjen Kuzmić, s tim što će centar zbog saobraćane nesreće, koju je doživeo, odsustvovati duži vremenski period.

Pored njih, tim su pojačali i Derik i Lorenco Braun, kao i igrač bogatog evroligaškog iskustva Džejms Gist.

Sjajni centar koji je sa puno uspeha sedam sezona nosio dres Panatinaikosa dolazi u Beograd sa velikim ambicijama. Za klupski sajt Gist je otkrio koji je bio glavni motiv da zaduži opremu Crvene zvezde.

Džejms Gist

Foto: crvenazvezdakk

- Bio sam veoma uzbuđen kada je stigao poziv Crvene zvezde. Uvek je sjajan osećaj kada neka ekipa baš tebe želi da joj se pridružiš. Želeo sam da nastavim svoju karijeru u Evroligi. Ne osećam se kao da sam ostvario sve u svojoj karijeri, još uvek sam motivisan da se dokazujem na terenu. Imao sam nekoliko ponuda na stolu, ali nisam želeo da žurim. Sačekao sam i mislim da sam napravio najbolji mogući izbor za moju porodicu i sebe - istakao je američki centar na početku razgovora.

Tri su razloga zbog čega je Gist odlučio da se ponovo vrati u Beograd i obuče crveno-beli dres.

- Glavni motiv dolaska u Crvenu zvezdu jeste što ona nastupa u Evroligi, ali i ne samo to. Crvena zvezda je tim koji je uvek konkurentan u borbi za trofeje. Želeo sam da sledeći korak u karijeri bude mesto gde mogu da uživam u košarci. Igrač sam koji se hrani energijom i zato mi je veoma bitno da igram u sredini gde sa tribina dobijate neverovatnu podršku kada god izađete na teren - rekao je Gist.

Čak na četiri fronta će se boriti košakaši Zvezde, ali Gist veruje da je sjajni srpski mentalit taj koji će doneti prevagu ovoj ekipi i zbog čega će pritisak biti sveden na minimum.

KK Panatinaikos – KK CSKA, Džejms Gist

Foto: AP/Tanjug

Pritisak rezultata je neizbežan. Nije bitno gde igrate, uvek ćete imati pritisak da idete na pobedu jer niko ne želi da gubi. Mislim da će ova sezona biti veoma zanimljiva jer je nivo košarke u Evroligi dosegao neverovatne visine. Međutim, nisam impresioniran imenima igrača, budžetima ili atmosferom koju stvaraju mediji. Lično me oduševljava srpski mentalitet, Srbi su veoma ponosan narod i rođeni su borci. Tim je sačinjen upravo sa takvim mentalitetom i verujem ako svi budemo zdravi da možemo da uradimo neverovatne stvari ove sezone.

- Veoma sam optimističan iako niko ne stavlja Crvenu zvezdu u red favorita u Evroligi. Za mene je to najbolja pozicija u kojoj možemo da se nađemo. Biće mnogo iznenađenja ove sezone - poručuje novi centar Crvene zvezde koji je imao i poruku za navijače.

- Želeo bih da se zahvalim navijačima Crvene zvezde na toploj dobrodošlici. Mnogo mi znači što sam u poziciji da se zajedno sa vama takmičim protiv najboljih ekipa u Evropi. Sa podrškom navijača znam da će ovo biti sezona za pamćenje - zaključio je razgovor Džejms Gist.

Prve zvanične mečeve košarkaši Zvezde igraće u sklopu Superkupa ABA lige koji je na programu od 26.-29. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA