≫ 

Kenguri ostali bez važnog igrača za Kinu, odustao bivši igrač FMP Železnika

Kenguri ostali bez NBA profila pred Svetsko prvenstvo

  • 1

Krilni košarkaš reprezentacije Australije Džona Bolden napustio je pripreme nacionalnog tima iz privatnih razloga i neće biti u sastavu tima za Svetsko prvenstvo u Kini, saopšteno je iz tabora Kengura.

Bivši košarkaš FMP Železnika vratio se u SAD, gde nastupa za Filadelfiju.

- U ovakvim situacijama uvek sam uz igrače - otkazati učešće za reprezentaciju je uvek teška odluka - rekao je selektor Australije Andrej Lemanis u saopštenju povodom otkaza Boldena.

Kenguri su ostali bez izuzetno važnog igrača u rotaciji, Bolden je i nedavno protiv Kanade u prijateljskoj utakmici potvrdio kvalitet sa 12 poena u ubedljivom trijumfu, međutim ne brine selektor Lemanis, jer, kako kaže, ima "dubinu" u rosteru za takmičenje kakvo je Svetsko prvenstvo.

- Iz perspektive ekipe, tajming u kom smo ostali bez igrača nije baš najbolji, ali, opet, srećni smo jer imamo grupu vrlo talentovanih igrača koji čekaju svoju šansu. Iako je sada prvi osećaj da moramo naći brzu alternativu Boldenu, ono što je važnije od toga je da pronađeno igrača čije će se sposobnosti i veštine najbolje uklopiti u tim - dodao je selektor "Bumersa".

Ovo je drugi NBA otkaz za Australijance pošto je još sredinom jula od mundobasketa odustao i najbolji igrač ekipe i zvezda Filadelfije Ben Simons.

VIDEO - E ovako se to, braćo, radi! Jokićeva asistencija za Bobijev pogodak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    18. avgust 2019 | 19:04

    Nek dovedu Kirgiosa jer on skakuce vise od pravih kengura.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA