≫ 

Amerikanci menjaju "taktiku" i okreću se odbrani: Defanzivno smo elitni (FOTO)

Šampioni još uvek traže pravu timsku hemiju

  • 2

Košarkaši Sjedinjenih Država nisu zabrinuti pred Mundobasket u Kini, ali se umesto "vanzemaljskom" napadu, okreću jakoj i fizičkoj odbrani.

- Čujemo žamor sa strane, ali koncentrisani smo jedino na sebe, na to da nas 14 postajemo bolji, da se uigravamo na terenu i van njega. Motivisani smo da nastavimo sa zlatnim medaljama, kao timovi koji su osvajali svetske šampionate i trofeje na olimpijskim igrama pre nas. To jurimo - rekao je Harison Barns, krilni igrač Sakramento Kingsa.

Amerikanci će u Kini braniti naslov prvaka sveta osvojen pre pet godina kada su u Madridu pobedili Srbiju u finalu. Ako se izuzme početno vođstvo Srbije 15:7, Amerikanci su bili apsolutno dominantni, a Irving, Harden i ostali su uzeli stvari u svoje ruke.

Sada mnogih napadačkih zvezda koje su tada igrale - nema, ali se Drim tim oslanja na drugu stranu terena.

- Mislim da možemo defanzivno da budemo elitni tim, mislim da je to stvar koju će ljudi videti više kada počne takmičenje - smatra Kajl Kuzma, košarkaš Los Anđeles Lejkersa, dok bek Juta Džeza Donovan Mičel tvrdi da mnogi protivnici igraju zajedno od 12, 13. godine života.

Zbog toga, dodaje on, Amerikanci u pripremnom periodu moraju da provode što više vremena zajedno kako bi ostalima parirali u smislu timskog duha.

VIDEO - Kobi Brajant: Samo Srbija može da pobedi SAD u košarci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA