Lejkersi pronašli zamenu Kazinsu, stiže nekada najdominantniji centar lige

Dvajt Hauard je spreman da se podredi ekipi

  • 0

Teška povreda Demarkusa Kazinsa daleko pre početka sezone kvari ambiciozne planove Los Anđeles Lejekrsima, Lebron i Dejvis izgubili su dragoceno pojačanje, pa se pokrenulo pitanje alternativnog rešenja. 

Američki mediji pišu da u tom smeru Lejkersi već imaju ideju, i da bi to moglo da bude dobro poznato lice - Dvajt Hauard!

Snažni centar, čija je karijera otišla stranputicom zbog hronične povrede leđa, ponovo bi mogao da obuče dres slavne franšize, za koju je igrao samo godinu dana (2012-2013), i to nakon "blokbaster" trejda iz kluba gde je ostavio najdublji trag, Orlanda.

Imao je tada nesuglasica Hauard sa prvom zvezdom tima Kobijem Brajantom, nisu mogli zajedno duže od jedne sezone, pa je došlo do razlaza.

Hauard je od tada promenio još pet klubova, igrao je sa manje ili više uspeha za Hjuston, Atlantu, Šarlot i Vašington koji ga je ovog leta trejdovao u Memfis, a sada se o njemu razmišlja kao o "bekap" opciji za Lejkerse.

Posle povrede Kazinsa, Džavejl Mekgi je ostao jedina centarska opcija, te se ukazala potreba za još jednom "peticom", a Hauard je upravo igrač koji odgovara potrebama kluba zbog svog iskustva i poznavanja sredine. Naravno, od Hauarda se ne očekuju čuda, odavno nije najdominantniji centar lige i savršeno je svestan svoje pozicije, a najveća želja mu je, kako je nedavno izjavio, da pomogne svakoj ekipi koja ga angažuje.

- Želim biti tamo gde god me ekipa misli da treba da budem. Igrao sam u skoro svakoj situaciji do sada. Nekada sam zaista mrzeo kako igra Drejmond Grin, ali gledajući ga kroz plej-of šta radi, to je da je apsolutno podređen ekipi - primetio je u nedavnom razgovoru za medije u SAD nekada najbolji NBA centar.

Očito je da Hauard nije rekao poslednju reč, o čemu svedoče i njegove brojke iz prethodne sezone, i to na samo devet utakmica koje je odigrao kad nije bio povređen. Beležio je 12.8 poena i 9.2 skokova u proseku po meču , i to mu je bila prva sezona u karijeri u kojoj nije beležio "dabl-dabl".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA