≫ 

Gist, Derik i Lorenco najavili pakleno dobru sezonu crveno-belih: Zvezda predstavila nova pojačanja!

Na Malom Kalemegdanu počele pripreme za novu sezonu

  • 14

Posle uspešno završene prethodne sezone u kojoj je Crvena zvezda osvajanjem titule u ABA ligi izborila učešće u Evroligi, klub sa Malog Kalemegdana predstavio je nova pojačanja Džejmsa Gista, Derika Brauna i Lorenca Brauna, kao i nove dresove u kojem će crveno-beli nastupati u takmičenjima koja slede. 

Prvo pojačanje bio je Derik Braun, igrač velikog evroligaškog, li i NBA iskustva. Na konferenciji za medije koja je za cilj imala predstavljanje novih akvizicija Crvene zvezde, Braun se prvi obratio, simbolično jer će i u narednoj sezoni nositi crveno-beli dres sa brojem 1:

- Srećan sam što sam ovde i što ću igrati za tim velike tradicije. Uzbuđen sam i što ću igrati za sjajne navijače, igrao sam protiv njih, a sada sam na istoj strani sa njima i srećan sam zbog toga. Moj primarni razlog za dolazak ovde su upravo navijači. To su najbolji navijači koje sam ikada video - istakao je Braun, koji je potom upitan kako se oseća s obzirom da prošle sezone nije nastupao u takmičarskim utakmicama:

- Videćete! Nisam igrao prethodne sezone, ali mislim da znamo iz sezona pre toga šta mogu na terenu. Videćemo kako će to izgledati naredne sezone - rekao je Derik uz karakterističan osmeh.

KK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Posle Derika Brauna govorio je i Džejms Gist koji je posle sedam sezona u dresu Panatinaikosa obukao crveno-beli dres sa brojem 15:

- Kako je Derik rekao veoma sam uzbuđen što sam ovde. Poznajem tradiciju kluba i srećan sam što sam u Beogradu i što ću nositi dres Crvene zvezde. Spreman sam da radim vredno i jedva čekam narednu sezonu. Razlog zašto sam došao je prilika da igram na najvišem nivou u Evropi i da se borim za trofeje. Igram košarku ne samo da bih igrao i zabavljao se, već i da osvajam pehare. To je najveći razlog zašto sam ovde - rekao je Gist koji je potom upitan od strane novinara šta očekuje od utakmica sa Partizanom čiji je nekada bio član:

- Bio sam u različitim situacijama od kada sam počeo da igram košarku i imao sam priliku da igram najveće derbije u Evropi. U dresu Fenerbahčea sam igrao protiv Galatasaraja, zatim Olimpijakos – Panatinaikos.... Ovde je to Crvena zvezda – Partizan čije rivalstvo u potpunosti razumem. To je mnogo naboja i velika energija dolazi sa tribina. Ipak, nisu to utakmice sa kojima se nisam suočavao - istakao je Džejms Gist.

KK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Vlasnik prstena NBA lige sa Toronto Reptorsima, MVP razvojne NBA lige, Lorenco Braun rešio je da baš u crveno-belom dresu sa brojem 4 bude prvo poglavlje u njegovoj karijeri van SAD.

- Ovo mi je prvi put da sam u Evropi. Gledao sam video klipove šta je Crvena zvezda radila prethodnih sezona. Jedva čekam da počne nova sezona, pokušaćemo da osvojimo sve i tome se unapred radujem. Razlog zašto sam ovde jeste mogućnost nastupanja na najvišem nivou i mogućnost osvajanja trofeja, pokušačemo da ih osvojimo sve’- istakao je Lorenco Braun koji je upitan koliko poznaje evropsku košarku:

- Iskreno ne znam šta tačno da očekujem. Sve što sam video bilo je na jutubu i sličnim mestima. Znam da je Crvena zvezda član Evrolige, a to je prvi nivo ispod NBA lige. Ovde sam da pobeđujem i trudiću se da to radim. To je sve što želim u ovom trenutku - rekao je novi plejmejker Crvene zvezde.

Zvanični protokol konferencije okončao je na kraju Lorenco Braun rečima – Napred Zvezdo! Usledilo je fotografisanje sa novim dresovima na klupskim terenima na Malom Kalemegdanu.

KK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs
KK Crvena zvezda, Dzejms Gist, Lorenco Braun, Derik Braun Foto: Telegraf.rs
KK Crvena zvezda, Dzejms Gist, Lorenco Braun, Derik Braun Foto: Telegraf.rs
KK Crvena zvezda, Dzejms Gist, Lorenco Braun, Derik Braun Foto: Telegraf.rs
KK Crvena zvezda, Dzejms Gist, Lorenco Braun, Derik Braun Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fil

    23. avgust 2019 | 12:09

    Paklen tim. Možda fali još jedan plej. Ali u svakom slučaju, veliki dometi!

  • Jedan

    23. avgust 2019 | 12:51

    AJMO AJDE ZVEZDO!!! AJMO AJDE SRBI!! MOMCI, VI KIDAJTE OVE SEZONE NA TERENU, A MI ĆEMO SA NAVIJANJEM NA TRIBINAMA!

  • Melbourne

    23. avgust 2019 | 12:21

    NAPRED DELIJE SEVER I ZVEZDA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA