≫ 

Starter Jokić se igrao, Bobi i Milutinov lomili obruče: Srbija razbila Novi Zeland pred Mundobasket

Đorđević je na ovom susretu odmarao Lučića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu i Miroslava Raduljici

  • 44

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je i u pretposlednjem pripremnom meču pred početak Svetskog prvenstva u Kini, a ovoga puta bila je bolja od selekcije Novog Zelanda, 88:78.

Od samog starta Novi Zeland je pravio probleme košarkašima Srbije pa je prednost na semaforu u 4. minutu susreta iznosila 9:4. Ipak, Nikola Jokić, koji je na ovom meču prvi put bio starter u pripremnim mečevima, odlično je proigravao svoje saigrače, pa je prednost vrlo brzo anulirana. Tako je do kraja prve četvrtine Srbija imala vođstvo od 25:16.

U nastavku, posle prvog "praznog hoda" i ishitrenih akcija, na 29:20, Đorđević ništa na prepušta slučaju i traži tajm-aut. Od tog momenta usledila je mnogo angažovanija igra Srbije u obe faze igre. Ono što svakako raduje jeste odlična saradnja Jovića sa centrima, ali i odlična rola Nikole Jokića koji je u ovom delu igre, kao i tokom većeg dela susreta, asistencijama i igrom u odbrani potpuno dominirao na terenu. Tako su do kraja poluvremena viđena atraktivna zakucavanja u režiji Marjanovića i Milutinova.

VIDEO: Milutinov "slomio" obruč posle magične asistencije Nikole Jokića

Treću deonicu Srbja je otvorila serijom 6:0. Jokić jenastavio da dominira u reketu. Tako je posle jedne uhvaćene lopte u odbrani, poslao loptu preko celog terena za Gudurića koji dodatno uvećava rezultat, a bilo je dodavanja i za Bobija i Milutinova.

Selektor Novog Zelanda bio je primoran da traži tajm-aut, jer njegov tim, u uvodna 4 minuta nije mogao da dođe do poena. Tako je u ovom delu igra Srbija došla do maksimalnih +18, 68:50.

Do kraja susreta, prednost Srbije prešla je 20 poena. Đorđević je na ovom susretu makcimalno koristio centre, što je i te kako dalo rezultat. Ipak, posle mini serije od 5:0 rivala, odmah je reagovao i tražio tajm-aut. Ipak, Novi Zeland je trojkama uspeo da spusti prednost Orlova i spreči još ubedljiviju pobedu Srbije.

VIDEO: Sjajna rampa Jovića posle izgubljene lopte

Najefikasniji na meču bio je Nikola Milutinov sa 19 poena, dok je Boban Marjanović upisao 17 poena, 13 Jović, Gudurić je upisao 9, a Simonović 8 poena.

Na drugoj strani istakao se Taj Vebster sa 16 poena, dok su Lo i Miler ubacili po deset.

Da podsetimo, Generalnu proveru pred početak Svetskog prvenstva Srbija će imati protiv selekcije Francuske u meču koji se igra u utorak, 27.avgusta od 13.20 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    25. avgust 2019 | 17:44

    Nama ne valja ni kada pobedimo,ne valja nam sto nismo ni jednu utakmicu izgubili . Bitno nam je ko je igrao za Zvezdu ili Partizan i na osnovu toga se daju vise nego glupi komentari tipa ko je bolji Bogdanovic ili Guduric ,Marijanovic ili Milutinov ,i da ne nabrajam dalje . Ne valja nam ni selektor koji je doneo od 4 poslednja takmicenja 3 medalje i jedno cetvrto mesto . Sta bi bilo da smo koju utakmicu izgubili ili nedao bog da se nismo plasirali kao recimo Hrvati jedva cekamo na kiks pa da pljujemo , vredjamo i nije to samo u kosarci,nama ne valja ni Djokovic i to samo sto decko navija za Zvezdu , pun mi vas je vise navijaca Zvezde i Partizana ,vi ste ista rdja i sramota Srbije .

  • joakim

    25. avgust 2019 | 15:29

    Sad svi oni stu su lajali protiv Jokica koji je veci Srbin od njih u misju rupu.Sram da vas bude gde vam je karakter Mogu da punim srcem reci Nikola mi Srbi te volimo bad na briga za komuniste i jugonostalgicare🇷🇸🇷🇸🇷🇸👍👍👍😂😂😂❤️🇷🇸🇷🇸🙏🙏🙏

  • Milos

    25. avgust 2019 | 15:13

    Milutinov sve bolji i bolji.Ima da eksplodira na SP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA