Bogdanov i Nemanjin saigrač donirao 100.000 dolara Bahamima: Srce mi se kida...

Badi Hild se pridružio zemljaku Ejtonu u pomoći za karipsku državu koja je pogođena strašnim uraganom

  • 0

Uragan Dorijan unesrećio je narod Bahama, hiljade ih je ostalo bez krova nad glavom, bez najbližih, a mnoge naterao na očajničke mere u potrazi za hranom - da ubijaju sugrađane

- Nemoguće je da će se svi uspeti da se spasu. Sve je u potpunosti uništeno. Uragan je s lica zemlje izbrisao kuće, banke, benzinske stanice. Ljudi počinju da paniče, pljačkaju i ubijaju jedni druge kako bi došli do hrane i vode - reči Alisije Kuk, žene koja je preživela uragan, najbolje opisuju horor koji je zadesio žitelje ove karipske države.

Apokaliptične scene sa ostrva ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, širom sveta već je počelo prikupljanje novca za pomoć narodu, a među najangažovanijim u ovoj akciji su dvojica NBA igrača rodom sa Bahama, Badi Hild iz Sakramenta i Dieandre Ejton iz Finiksa.

Ejton, njegova porodica i prijatelji sakupili su 100.000 dolara za pomoć narodu Bahama, uz apel da navijačima Sansa da pomognu koliko mogu u nabavci osnovnih sredstava za život, pre svega higijene.

- Moje srce je sada uz moje Bahame i moj narod - poručio je Ejton preko instagrama.

Ni Hild nije sedeo skrštenih ruku, i on je uplatio 100.000 dolara, a osnovao je i fondaciju sa ciljem da se u što kraćem roku sakupi milion dolara za najugroženije stanovništvo Bahama.

- Kada sam video šta je uragan uradio ostrvu, kako ga je opustošio, srce mi se slomilo. Bahami su sada užasno mesto za život. Imam mnogo bolesnih, a bolnice su uništene - zabrinuto je rekao Hild.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA