Otišla Karijeva velika podrška: Livingston završava karijeru (FOTO)

Doskorašnji košarkaš Golden Stejt Voriorsa Šon Livingston odlučio je da završi igračku karijeru

  • 4

Livingston je u NBA ligi proveo 15 godina, a ostaće upamćen po karakterističnoj igri na niskom postu i šutu iz okreta, te je poslednjih godina bio dobra zamena Stefu Kariju.

Šon je i u grupi igrača koji se vratio posle jedne od najjezivijih povreda u svetu sporta i zaigrao na najvišem nivou, te sakupio ukupno deceniju i po u najjačoj ligi na svetu.

- Posle 15 godina u NBA, istovremeno sam i tužan i srećan i zahvalan. Teško je uopšte u jednom opisu fotografije ubaciti sve emocije potrebne da biste ostvarili svoj san. Nije ni trebalo da budem ovde. Svi koji su prkosili svojim šansama znaju kakva je mentalna, emocionalna nit potrebna da inspirišete sebe i da čak i inspirišete druge na tom putu. Povreda mi je dala šansu da pokažem sebi i svetu da neću da me definišu kroz splet loših okolnosti. Najviše me tokom sveg ovog vremena čini to što su mi karakter, vrednosti i vera bili na ispitu i istrajao sam - napisao je Livingston na Instagramu.

View this post on Instagram

After 15 years in the NBA, I’m excited, sad, fortunate and grateful all in one breath. Hard to put into a caption all of the emotions it takes to try and accomplish your dreams. I wasn’t supposed to be here. Anybody that has beat the odds understands the mental and emotional strain it takes to inspire yourself on an uphill war, let alone inspire others. “The injury” gave me a chance to find and prove to myself (and the world) that I wouldn’t be defined by my circumstances. With my time in the League what I will be most proud of is the fact that my character, values and faith were tested, and I persevered. To my pops that told me to “go get the big ball” I THANK YOU. To my Grandpa that always showed me there was more to life than basketball I THANK YOU. To my Uncles that helped raise me like I was one of their own, THANK YOU. To my wife and kids...the future IS BRIGHTER than our past, and I couldn’t see myself taking on this chapter without you. To all of my teammates, coaches, TRAINERS, staff, my journey is a collection of experiences, and those of you that helped me along the way, THANK YOU! To all the fans and anybody else that inspired me, supported me, cheered for me, or even said good words about me, THANK YOU. “The greatest gift we can give is service to others” #Raiseaglass 🍷

A post shared by Shaun Livingston (@sdot1414) on

Trideset četvorogodišnji bek i četvrti pik Klipersa sa drafta 2004. godine je povredio koleno na meču sa Šarlot Bobketsima 27. februara 2007. i od tada je bilo veliko pitanje hoće li se ikada oporaviti.

Oporavio se, 2013. prešao u Golden Stejt i sa Voriorsima osvojio tri šampionska NBA prstena kao vitalan deo rotacije Stiva Kera.

- Hvala mom "ćaletu" koji mi je rekao da težim najjačoj košarci. Hvala mom dedi koji mi je uvek pokazivao da u životu ima još nečeg sem košarke. Hvala mojim ujacima koji su me podigli kao da sam njihov. Mojoj deci i ženi... Budućnost je svetlija od naše prošlosti i već vidim sebe kako započinjem novo životno poglavlje sa vama - istakao je Livingston i zahvalio se i svima ostalima sa kojima je igrao i trenirao.

Da podsetimo, Livingston je u NBA igrao za

VIDEO - Badnjarević: Peđa Stojaković je ušao u prvi tim Zvezde sa 16 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kidy

    13. septembar 2019 | 22:05

    zahvalan igrac, i okej je bio pomoc velikom majstoru i doktoru ove igre Stefu Kariju !!!

  • 🇮🇩

    13. septembar 2019 | 20:51

    nikad nisam voleo njegov stil igre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA