≫ 

Najlepše je bilo u Zvezdi, šteta što ABA nema dva tima u Evroligi: Jeretin sa setom o bivšem klubu

Četiri godine je proveo u crveno-belom

  • 6
Goran Jeretin u dresu Zvezde, Foto: MN Press

Bivši košarkaš Crvene zvezde Goran Jeretin smatra da je ABA liga jedna od najboljih u Evropi zbog čega se čudi kako nema dva mesta u Evroligi.

- Mislim da regionalnom takmičenju jedino nedostaju dva predstavnika u Evroligi, po sistemu da finalisti nastupaju u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu. To bi bio pun pogodak za ABA ligu. Možda bi tada bilo i manje tenzije, ali nije na nama da donosimo odluke, to rade neki drugi - rekao je Jeretin.

Ova situacija je i bila na snazi pre pet godina kada su u finale regionalnog takmičenja prošli Cibona i Cedevita, prvi pobedom nad Zvezdom, drugi trijumfom nad Partizanom u polufinalima u Beogradu.

Cibona je tada odustala zbog finansijskih problema, iako je osvojila takmičenje i pobedila Cedevitu na kraju, pa je Zvezda "uskočila" umesto nje.

GORAN JERETIN Goran Jeretin u dresu Zvezde, Foto: MN Press

Jeretin je, poredeći kvalitet lige sada i u vreme dok je on igrao, rekao da se u svakom slučaju gledaju dobri mečevi.

- Bilo je užarenih utakmica u Beogradu kad sam prvi put igrao za Zvezdu, mi smo probijali led. Kad se setim Cibone, Hemofarma... Mislim da je i Makabi igrao - dodao je Jeretin koji je tokom karijere promenio čak 11 zemalja.

- Da budem iskren, više ni sam ne znam gde sam sve igrao... U Crvenoj zvezdi sam se najviše zadržao, četiri godine, tu mi je bilo najlepše i najbolje sam se osećao, posle toga bio je i Makabi, veliki evropski klub. Bilo je lepo i u Rusiji, Nemačkoj, Kipru, ali eto kad me pitate neka to bude Zvezda. Uživao sam u košarci tokom čitave karijere - objasnio je plejmejker.

Goran Jeretin u dresu Zvezde, Foto: MN Press

Zvezdu je pred Superkup ABA lige ocenio kao favorita, ali veruje da je i Mornar u ovom prelaznom roku uradio dobar posao sa pojačanjima.

- Smatram da će osim u ABA ligi, i u Evroligi Zvezda imati značajnu ulogu i siguran sam da će Beogradska arena biti puna u svakom meču, što će sigurno značiti dosta igračima na parketu - kaže Jeretin.

Istakao je i da je ABA liga 2 bila dobra ideja za formiranje mlađih igrača i trenera, mada priznaje da ga nikad nije zanimalo da se i sam okuša u trenerskom poslu.

Goran Jeretin u dresu Zvezde, Foto: MN Press

Jedno vreme je proveo na poziciji sportskog direktora Sutjeske koja je iz ABA ispala u ABA 2 u poslednjem kolu prošle sezone nakon čega je zbog porodice odlučio da se oprosti od tima iz Nikšića.

Trenutno je u Primorskom, a živi u Herceg Novom. Da podsetimo, Jeretin je za Zvezdu igrao od 2002. do 2006. godine, a ukarijeri je još nastupao za Makabi, Albu, AEL, Turk Telekom, Lokomotivu Kubanj, Lijetuvos Ritas, Budućnost i druge timove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mad4red

    19. septembar 2019 | 22:51

    Jedan je Jeretin Goran...ponuda iz partizana odbio, ponuda od vlasti u cg da odrzi govor na mitingu za samostalnu Crnu Goru u vrijeme kada je bio kapiten Zvezde ODBIO.

  • Rola

    20. septembar 2019 | 07:40

    Jeretin je u pravu kada se setim kada je igrao pa navijamo za našu Zvezdu a od kada je Čović prekrsti u FMP-2 nije to baš isto. Jedino imamo malu prednost kad nam izgubi FMP-2 mi navijamo za FMP-1 najteže nam kada oba izgube tada odmah nas košarka ne interesuje nego navijamo za rukomet vaterpolo i bilo šta drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA