• 8

Bertomeu baš "zapeo" da Evroligu dovede u Englesku: London je nikad bliži "A" licenci

Prvi čovek elitnog takmičenja otkrio neke od planova za skoriju budućnost

  • 8

Nova sezona Evrolige sve je bliže, prvo kolo na programu je 1. oktobra, a prema onome što se dešavalo ovog leta, barem kada su pojačanja ekipa u pitanju, čeka nas možda i najzanimljivija i najneizvesnija sezona poslednjih godina. 

Čelnici takmičenja zadovoljno trljaju ruke zbog načina na koji se razvija liga, ali idu i korak dalje sa planovima, pa najavljuju novine - i nove timove sa "A" licencom.

Predsednik takmičenja Đordi Bertomeu prilično je iznenadio izjavom da bi taj novi klub u Evroligi u nekoj od narednih sezona mogao da dođe - iz Engleske.

Nije prvi put da Evroliga pokušava da implementira svoj projekat u zemlji gde je košarka na margini popularnosti, a videćemo da li će nova inicijativa uroditi plodom. Jer, tržište Velike Britanije je ono na čemu Bertomeu i kompletno takmičenje žele da profitiraju - ali potrebno ga je animirati.

- Takođe (pored ostalih planova), želimo tim sa "A" licencom iz Londona - otkrio je Bertomeu, uz konstatciju da se radi na tome da u najskorijem vremenu 16 od 18 klubova dobiju licencu prve kategorije za takmičenje.

Potom se osvrnuo na "engleski slučaj".

- Mnogi se možda sećaju da smo krenuli sa timom iz Engleske, sa London Tauersima - podsetio je Bertomeu na ekspreiment sa Englezima u elitnom takmičenju još u "ranoj mladosti" Evrolige, koji se, ipak, nije pokazao kao pogodak.

Ipak, Katalonac nije odustao od te ideje, veruje da sazrelo vreme da i Engleska bude deo najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja.

- Naši ciljevi se nisu promenili, danas smo čak bliže tome nego što smo bili pre pet godina - dodao je.

Podsetimo da je London dve godine uzastopno bio domaćin završnog turnira Evrolige, što je bio još jedan jasan pokazatelj u kom pravcu Bertomeu i njegovi saradnici žele da šire takmičenje.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Zi

    Englezi ne znaju da igraju kosarku

  • ...

    Kakav je ovo gad gadni

  • Peki

    Napustiti aba ligu i igrati ligu Srbije... Ionako se razigravaju timovi iz regiona jer aba titula vise nema znacaja.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima