≫ 

Partizanu nije valjao, FMP ga doveo - Pecarski potpisao za Pantere!

Klub iz Železnika angažovao supertalentovanog košarkaša

  • 20

Pred početak nove sezone, FMP železnik dobio je potencijalno veliko pojačanje u liku mladog reprezentativca Srbije i doskorašnjeg košarkaša Partizana, Marka Pecarskog.

Supertalentovani krilni centar potpisao je sa klubom iz Železnika trogodišnji ugovor što ga vezuje za "Pantere" do jula 2022.godine.

- Dolazak Marka Pecarskog u redove FMP-a, još jedno je veliko priznanje za klub koji je tokom prošlosti iznedrio, razvio i promovisao veliki broj svetski priznatih igrača. U KK FMP Marko Pecarski će imati sve uslove da dalje razvija svoj veliki talenat i napravi veliki korak u svojoj karijeri - kaže se u objavi ABA ligaša.

Marko Pecarski je rođen 12.februara 2000.godine u Hihonu, visok je 208 centimetara, a nakon Zemuna, Mega Leksa, Bajerna i Partizana, stiže u Železnik sa epitetom jednog od najvećih talenata evropske i srpske košarke.

Kao 17-godišnjak sa reprezentacijom Srbije do 18 godina osvojio 2017. zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Samo godinu dana kasnije osvojio je ponovo sa reprezentacijom do 18 godina zlatnu medalju i bio MVP takmičenja.

Tokom leta 2019. godine bio je član reprezentacije Srbije do 19 godina, kao i selekcije do 20 godina na Evropskom prvenstvu, međutim sjajne igre u reprezentaciji nije preneo u Partizanu, gde nije ni dobio previše prostora da iskaže svoj pun potencijal.

- KK FMP izražava veliko zadovoljstvo što je još jednom pokazao u praksi da je klub u kome mladi i talentovani igrači vide svoju veliku šansu da se košarkaški razviju, napreduju i naprave značajan iskorak u svojim karijerama. Dobro došao Marko! - navodi se u saopštenju kluba iz Železnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Može biti samo je*an

    20. septembar 2019 | 22:04

    Za tri-četiri godine, ovaj momak iz Zvezde ide u Fenerbahče, Real Madrid,..... za lepe parice... Ko zna, zna...

  • Realno

    20. septembar 2019 | 22:01

    I dalje smatram da taj momak vredi. Mislim da su ga se u KKP lako odrekli... Šteta!

  • Ciganin 1976

    20. septembar 2019 | 22:29

    Terza jeste MAGIJA ali ni Ćoki bogami NE ZAOSTAJE !!! 💪💪💪🔴⚪🔴🏆🏆🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA