≫ 

Zvezda i Olimpijakos se "potukli" kao da je Evroliga, Beograđani opet pobedili!

Odličan meč u Pireju i dramatična završnica koja je pripala timu Milana Tomića

  • 24

Košarkaši Crvene zvezde sa tri pobede iz tri meča završavaju mini izlet u Atini, gde su dva puta savladali Olimpijakos i jednom Peristeri!

Drugi trijumf nad crveno-belom "grčkom braćom" bio je naročito interesantan po tim Milana Tomića, jer je stigao u dramatičnoj završnici, koju je na kraju duelom "jedan na jedan" sa Printezisom rešio Džejms Gist, za konačnih 73:71!

Čarls Dženkins je bio najefikasniji kod Zvezde sa 15 poena, od čega je 13 dao u poslednjoj deonici.

Bila je ovo i generalna provera Zvezde pred povratak u Beograd i put u Zagreb gde crveno-bele čeka ABA Superkup, gde će, po svemu što su prikazali u pripremnom ciklusu, biti veliki favoriti za osvajanje pehara.

Bez kvarteta Lazić, Kuzmić, Faje (ostali u Beogradu), i Perperoglua, Zvezda je uspela da isparira od naredne sezone grčkom drugoligašu i preokrene zahvaljujući, iznad svega, dalekometnoj "paljbi" Dženkinsa i Berona, potom i sirovoj snazi, ali i umešnosti Gista.

Amerikanac je dvadesetak sekundi pre kraja izigrao Printezisa, "zidao" sebi poziciju za lake poene, ispostavilo se i poslednje na utakmici, na svoje veliko zadovoljstvo, što je jasno i pokazao pogledom ka klupi ekipe iz Pireja nakon poena. Dugi niz godina "ratovao" je sa atinskim crveno-belima u dresu Panatinaikosa, pa mu je svaka pobeda protiv njih naročito važna.

Do kraja, Olimpijakos je preko Spanulisa i Pola promašivao trojke, ostao bez trijumfa i u drugom odmeravanju snaga sa Beograđanima u tri dana.

Vredi reći da je i Olimpijakos igrao oslabljen, nedostajali su Milutinov i Vezenkov pre svih, što je crveno-belima donelo preimućstvo u reketu preko Gista, Odža i Derika Brauna.

Spanulisova magična ruka ovog puta nije donela pobedu Grcima, a delovalo je da idu ka trijumfu pošto je upravo legendarni "Kil Bil" vezao dve trojke za vođstvo 65:59 četiri minuta pre kraja. Ipak, Zvezda je imala spreman odgovor sa spoljne linije u liku Dženkinsa i Berona, koji su bili ubitačni u prelomnim trnucima.

Može se reći da je Beronova trojka, uz faul, možda bila i ključna za ishod meča. Beograđani su tim potezom preuzeli vođstvo, a do kraja ga, uz dozu sreće, ali i umešnosti, zadržali na svojoj strani.

Pomenimo i to da je Tomićev tim važnu seriju za samopouzdanje imao krajem prve i početkom druge deonice, iskreirao je čak 11:0, uz trojku Čovića na isteku prvog perioda. "Oli" je odgovorio sa 7:0, vratio prednost, a Zvezda ga povratila u već opisanoj, vrlo uzbudljivoj četvrtoj četvrtini.

Dženkins je meč završio sa 15 poena, Beron je ubacio 13, Derik Braun 10, Lorenzo Braun i Majkl Odžo po devet, Gist osam, dok su u poraženom sastavu najefikasniji bili Pol sa 12 i Spanulis sa 10 poena.

Pre utakmice, KK Olimpijakos je upriličio malu svečanost za bivšeg igrača i trenera Milana Tomića za gotovo četvrt veka provedenih u Pireju, za šta je dobio poklon od čelnih ljudi kluba, braće Angelopulos.

Olimpijakos - Crvena zvezda 71:73 (19:20, 16:10, 20:15, 16:28)

OLIMPIJAKOS: Panter 7, Pol 12, Koniaris, Spanulis 10, Čeri 6, Čepmen 2, Printezis 6, Papanikolau 6, Kuzminskas 7, Rabit 6, Hip 9.

CRVENA  ZVEZDA: D. Braun 10, Čović 3, 4as, 3sk, L. Braun 9, 4 as, Davidovac 2,3 sk, Nenadić, Beron 13, Dobrić 2, Gist 8, 6sk, 2 uk, Dženkins 15, 4sk, Simanić, N. Jovanović 2, Odžo 9, 4sk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    20. septembar 2019 | 22:12

    Zvezda ima ozbiljan tim ove godine .

  • Baster

    20. septembar 2019 | 23:00

    Kako nam zabiše braća nož u evroligi i poguraše Turke u top 8,a pobeda im nista nije značila... Navijači u bratskim ali ne i uprava,kako u košarci,tako i u fudbalu. Ucenjivali nas za Marina i pre toga za par fudbalera. Tek kada smo ušli u LŠ,pustili Marina. Pre toga nisu hteli da pomognu i da spuste cenu..

  • Dr Laza

    20. septembar 2019 | 22:15

    Djenka, Gist i Beron razbili u cetvrtoj cetvrtini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA