Realov prvi udarac Barsinom "drim timu": MVP Kampaco i svetski prvaci uzeli Superkup!

Madriđanima pripao prvi trofej u sezoni

  • 0
Foto: twitter/ACB

Košarkaši Real Madrida podigli su prvi trofej u domaćim okviririma, u vitrine su uneli još jedan pehar namenjen osvajaču Superkupa Španije koji im je pripao nakon pobede nad večitim rivalom Barselonom 89:79.

Nije silno pojačani tim Svetislava Pešića još uvek spreman da preuzme primat, Madriđani su pokazali moć na krilima zvezda minulog Mundobasketa Kampaca, Laprovitole i Deka, te taze krunisanih svetskih prvaka Ljulja i Fernandeza.

Ključna za epilog utakmice bila je druga četvrtina, Real je taj deo meča odigrao kao u transu, završio ga u svoju korist 27:13 i odatle pa nadalje diktirao igru i rezultat.

Do kraja Katalonci nisu uspeli ozbiljnije da ugroze pobedu Reala, a za MVP-ja meča proglašen je sjajni Kampaco koji je meč završio sa 16 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Njegovi sunarodnici su takođe bili među najzaslužnijima za pobedu, i Dek i Laprovitola ubacili su po devet poen, koliko i Ljulj, dok su rudi Fernandez i novajlija Džordan Miki dodali po 10.

Kod Barse, daleko najbolji bio je centar Brendon Dejvis sa 23 poena, Mirotić je ubacio 14, a Higins i Dilejni po 13.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA