≫ 

Gurović završio trenersku karijeru: Veliki je to mulj, dovode mi igrače koje neću, a traže rezultat

Bivši trener FMP-a i Vršca odlučio da više ne vodi seniorske timove

  • 15

Bivši proslavljeni košarkaš, a kasnije i perspektivni trener Milan Gurović odlučio je da već na početku batali trenersku karijeru. Misli se na vođenje seniorskih timova. Gurović ostaje u košarci, ali će raditi u svojoj akademiji za individualni razvoj igrača. On je to potvrdio u emisiji Merdijan Tv

- Nikad ne bih prihvatio poziv da budem selektor Srbije. Ta vrsta stresa mi ne treba, ja sam okačio patike o klin što se tiče trenerskog poziva. Završio sam trenersku karijeru koja nije loša za početnika. Sa FMP-om sam dva puta bio u KLS ligi prvi, izbacio Gudurića, Davidovca, Simanića, Dobrića, Lazarevića, to su sve moja deca.

KK FMP  - KK Partizan, Milan Gurović Foto: Marko Todorović

- Otišao sam u Vršac i posle četiri pobede dao otkaz, kada sam video koliko je prljavštine na tom nivou, mogu samo misliti kako je na višem. Dovode ti igrače koje ti nećeš, a traže rezultat.

- Mogu misliti kako je na većem nivou, pogledajte Željka Obradovića i koliki je to stres, kad je on sav crven kad se zajapuri. Nije lako spojiti 12 igrača u jednu celinu. Sad radim samo u akademiji, volim da gledam decu kako napreduju. Imam slučaj par dečaka koji su bili u trećem timu nekog kluba, a sad su prva petorka prve ekipe, za šest meseci rada kod mene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ga

    26. septembar 2019 | 07:07

    Tako je legendo

  • Sport

    26. septembar 2019 | 06:19

    U svakom ekipnom sportu je isto, što je najgore deca koja ,,moraju" da igraju brzo se zasite i napuštaju a ova što su sklonjena u stranu ljuti i povređeni okreću se drugim aktivnostima. Tako da mnogo dobrih budućih sportista završi rano karijeru.

  • WILSON

    26. septembar 2019 | 05:04

    Bravo MILANE, uvek si bio otvoren i iskren kao i otac BOŽO...SVAKA TI ČAST!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA