Čeka nas najbolja ABA sezona u istoriji! Zvezda nikad jača, Partizan prati, ostali imaju jake timove

U Zagrebu se od četvrtka do nedelje igra Superkup ABA lige koji će imati za cilj da najavi uzbudljivu sezonu

  • 0
KK Crvena Zvezda, KK Partizan

Foto: Marko Jovanović

Domagoj Čalović, predsednik ABA lige, nije krio uzbuđenje zbog predstojećeg takmičenja u glavnom gradu Hrvatske. Od četvrtka do nedelje u Zagrebu se igra Superkup jadranske lige, gde će osam timova pokazati šta će nas očekivati u novoj sezoni.

- Ubeđen sam da je pred nama ubedljivo najbolja sezona ABA lige. Prošla je bila interesantna, ali ova će, nadam se, biti još zanimljivija borba za prvo mesto, kao i sve ostale borbe. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da popune tribine hale „Dražen Petrović”.

- Nadam se da će ovo postati najbolje organizovani Superkup do sada i da će ova četiri dana postati festival košarke. Biće sjajno za sve nas da vidimo veličinu svih ovih timova koji će učetvovati u ABA ligi i da vidimo njihove sastave, koliko su zapravo jaki - rekao je Čalović.

Podsetimo, većina klubova ABA lige angažovala je ozbiljna pojačanja počev od Zvezde (Lorenci Braun, Derik Braun, Džejms Gist, Ognjen Kuzmić, Čarls Dženkins) a produžila je ugovore sa Fajeom, Perperogluom, Odžom, Beronom i domaćim igračim.

Partizan je doveo: Rašona Tomasa, Vilijam Mozlija,  Žaneisa Peinersa, Kodija Voldna, Artisona Parahuskog, Stefana Birčevića Nemanju Gordića, a zadržala Veličkovića, Pejdža, Zagorca,Jaramaza. Mornar se takođe pojačao sa iskusnim: Milkom Bjelicom, Derikom Nidamom, Džejkobom Pulenom, Mirzom Begićem, Seadom Šehovićem...

ABA Superkup

Domagoj Čalović predsednik ABA lige između trenera Partizana Trinkijerija (levo) i Zvezde Tomića ( desno) Printskrin: Youtube

Četvrtfinalne utakmice Superkupa igraće se od četvrtka. Partizan i Mega Bemaks će tog dana otvoriti turnir duelom koji počinje u 17 sati. Istog dana od 20 časova igraće Crvena zvezda i Primorska. Dan kasnije svoje mečeve će odigrati Cedevita Olimpija i FMP odnosno Budućnost i Cibona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA