≫ 

Budućnost dobila paklen šuterski duo: Ameri sa 48 poena odveli Crnogorce u polufinale ABA Superkupa

Kobs i Bamfort presudili Zagrepčanima

  • 7
Džastin Kobs, Budućnost - Cibona Foto: ABA liga/Željko Baksaj

Košarkaši Budućnosti savladali su Cibonu u poslednjem četrvtfinalnom duelu ABA Superkupa, rezultat je bio 77:71, pa će za plasman u finale igrati sa Cedevita Olimpijom, dok drugi polufinalni par čine Primorska - Partizan

U "Draženovom domu" dominirali su Skot Bamford i Džastin Kobs, prvi sa 25 poena, drugi sa 23, a u finišu meča napadački im se priključio i centar Zoran Nikolić (14p), za slom Cibone pred malim brojem svojih navijača.

Bamfort je najjače "vukao" Pogoričane veći deo meča, najzaslužniji je što su gosti održavali rezultatski priključak, da bi u poslednjoj deonici sa Kobsom kao glavnim protagonistom, usledio preokret i nalet crnogorskog tima do trijumfa.

Najviše poena Kobs je ubacio sa penala, čak 16 puta su ga igrači Cibone slali na liniju penala, a 14 je iskoristio, time donekle i nadomestio loše procente iz igre (3/10 za dva).

Bamford je bio daleko precizniji od saigrača, šutirao je 4/7 za dva, 5/7 za tri, ostavio je odličan utisak momak koji je stigao letos iz Sasarija.

U napetoj završnici upravo je dominacija Nikolića, te serija poena Kobsa presudila, pa će Budućnost nastaviti put ka trofeju.

Sa druge strane, Cibonu su predvodili Mate Vucić sa 16 poena i slovenački plejmejker Matec Rebec sa 12.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maca

    27. septembar 2019 | 22:52

    Kad igra zvezda ?...

  • Deki

    28. septembar 2019 | 00:10

    Naravno da je pred malim brojem navijaca kad su im ljubimci juce izgubili od Primorske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA