Jokićevom bratu preti dugogodišnja robija: Nikola dao prvu izjavu od skandala, ali ga nije pominjao!

Strahinja Jokić u problemu posle napada na devojku

  • 11
Nikola Jokić, Strahinja Jokić Foto: MN Press

Veliki skandal viđen je u Americi, gde je brat Nikole Jokića, Strahinja Jokić (37), uhapšen zbog napada na devojku. Kasnije je njegov otac objasnio da je u pitanju bila bračna svađa, ali je Jokićev brat završio iza rešetaka zbog nasilničkog ponašanja.

Mediji u Americi objavili su da je Strahinja napao devojku u stanu koji je u centru grada, gde živi i Nikola sa svojom devojkom, ali i najstariji od braće Jokić - Nemanja.

- Strahinja i devojka su sedeli u stanu. On je navodno pio alkohol. Svađa među njima je izbila kada je pitao devojku za njene ranije veze i momke. Rekla mu je s kim je bila u vezi, što ga je razbesnelo i počeo je da viče i da je vređa - preneli su mediji u SAD.

Kako su dodali, devojka se uznemirila kada je najstariji Jokić postao agresivan i želela je da ode.

- On ju je tada gurnuo i nije joj dao da izađe. Zgrabila je telefon u nameri da pozove policiju, ali je on još više pobesneo i uzeo joj telefon. Rekao je: „Nećeš ti nikoga da zoveš.“ Žrtva je tada izletela na balkon i dozivala pomoć. Njenim mukama tu nije bio kraj, jer ju je Strahinja zgrabio za vrat i počeo da je davi. Dok ju je stezao, vikao je „da će je gušiti dok ne zaspi“ - prepričali su dramu američki mediji.

Strahinja Jokić Strahinja Jokić; Printskrin: Youtube/Denver Nuggets

Jokićeva žrtva je uspela da se spase tako što se dokopala kompjutera u spavaćoj sobi.

- Poslala je poruku poznaniku da je u opasnosti, a on je obavestio policiju. Policajci su brzo došli i uhapsili Jokića. Protiv njega je podneta krivična prijava za napad drugog stepena, kao i prekršajna prijavu za protivpravno lišavanje slobode - naveo je izvor Denver Posta, koji je prvi objavio priču.

Prema američkom zakonu Strahinji Jokiću za ovo krivično delo preti zatvorska kazna od 5 do 16 godina! Može da bude osuđen na zatvorsku ili novčanu kaznu, koja se prema zakonima proteže između 2.000 i 500.000 dolara. Takođe, može biti osuđen i na uslovnu kaznu sa rokom provere na tri godine, ali sada sve zavisi od odluke suda.

Iz porodice Jokić jedino je otac Branislav dao izjavu posle skandala koji je izazvao Strahinja i on je poručio da je u pitanju porodična svađa i da je priča prenapumpana

Nikola Jokić se već priključio treninzima Denvera, a dao je i prvu izjavu nakon što se desio skandal. Međutim, niko od novinara ga nije pitao ništa vezano za problem koji je imao njegov brat, a sudeći po njegovim odgovorima, utisak je da na njega to nije ostavilo previše posledica. Bio je dobro raspoložen i spreman na šalu, kao što je to inače slučaj kada priča za američke medije.

Video: Jokićev brat poludeo zbog isključenja Nikole, hteo da uleti u teren

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    3. oktobar 2019 | 09:11

    Ne volim Ameriku iz bezbroj razloga zbog kojih ih većina Srba ne voli Ali za ovakve zakone za nasilnike kapa dole.Tako se to radi.Kod nas nebi dobio 16 da je pobio cijelu porodicu. Kod nas bi za ovakvo djelo ovoga saslušali i pustili,pa kada bi sledeće godine ubio ženu,rekli bi da je bio poznat policiji..

  • Humanist

    3. oktobar 2019 | 10:00

    Ma bata plati tu smešnu kaznicu i guraj dalje.Pare su i na Marsu pare

  • Ina

    3. oktobar 2019 | 09:48

    Najsmesnije mi je zgrazavanje srpskih muskih citalaca i osudjivanje coveka, a nema porodice koja od muskarca na balkanu ovo nije dozivela. Gledajte sebe i svoje oceve. I barem se lazno ne zgrazavajte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA