≫ 

Košarkaši Srbije do Tokija mogu i preko Splita? Hrvatska želi organizaciju predolimpijskog turnira

Neće biti lako evropskim selekcijama da se plasiraju na Olimpijske igre

  • 0
Rio 2016, Olimpijske igre, Košarka muškarci Srbija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Pored Litvanije, Grčke i Srbije i Hrvatska je najavila kandidaturu za organizovanje jednog od četiri predolimpijska turnira.

Kako prenosi Index.hr, Vlada Hrvatske već je dala potrebne granacije da će upaltiti iznos od tri miliona evra, od kojih 2.3 ide na kotizaciju, a preostlai iznos na ostale troškove organizacije.

Isti portal prenosi da će se, u slučaju da Hrvati dobiju organizaciju turnira, on odigrati u Spaladium Areni u Splitu, kao i to da će se dva ili tri turnira igrati u Evropi, dok će gotovo izvesno jedan biti održan u Kanadi. Kako trenutno stvari stoje, najveće šanse za domaćinstvo za sada se od evropkih država daju Grčkoj i Litvaniji, dok su mogući organizatori Srbija, Turska, Poljska i Hrvatska.

Da podsetimo, od 23. do 28. juna biće održana ukupno četiri kvalifikaciona turnira, na kojima će igrati po 6 selekcija, a samo pobednici, njih četiti izboriće plasman na igre u Tokio.

Do sada su učešće obezbedili, SAD, Španija, Francuska, Argentina, Australija, Iran, Japan i Nigerija.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA