≫ 

Nismo psihički bili spremni za Španiju: Teo analizirao neuspeh Srbije na Mundobasketu

Plejmejker Orlova sumirao utiske posle "burnog" košarkaškog leta

  • 6
Miloš Teodosić

Foto: Nikola Tomić

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić bio je gost emisije "Teme do Arene" na TV Areni Sport, u kojoj je govorio o svom povratku u Crvenu zvezdu, kao i o nedavno završenom Svetskom prvenstvu u košarci.

Pre nekoliko godina navijači crveno-belih dobro su zapamtili izjavu pleja Orlova, da bi voleo da karijeru "završi u dresu Crvene zvdze". Ipak, od njegovog povratka, koji su i ovog leta navijači očekivali, po svemu sudeći, nema ništa.

- Sad više nije realno da ikad zaigram za Crvenu zvezdu. Neke stvari koje su se dešavale u poslednjim finalima Aba lige su stvari koje ja ne mogu da prihvatim, i mislim da se ne bih snašao u takvim uslovima - rekao je Teodosić.

Kada je reč o njegovom nastupu za Srbiju na Mundobasketu, Teo je objasnio da se do poslednjeg momenta nadao da može u Kinu.

- Bilo mi je jako teško jer sam se nadao do poslednjeg trenutka da ću otići u Kinu. Moralo je da se pauzira minimum tri nedelje u tom trenutku, to je 5-6. septembar i onda ne bih mogao da igram bez treninga. Nije bilo realno jer u tom trenutku bih bio van igre mesec dana pa smo odlučili da ne idem.

Stefan Jović, Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

Srbija je ostvarila 5. mesto, o kojem novi plej Virtusa kaže da njegov tim nije mogao da nađe rešenje za raspoloženu Argenitnu.

- Rezultat koji niko nije očekivao niti mu se iko nadao. Ne treba zaboraviti da je ovo SP bilo jako kvalitetno sa dosta kvalitetnih ekipa. Izgubili smo u četvrtfinalu koje je ja najbitnija utakmica na SP od sjajne ekipe koja igra atipično, protiv koje nismo mogli da nađemo rešenje koje smo nalazili u prethodnih utakmicama. Videla se ogromna želja kod igrača ali ostaje žal što se nije pobedila jer je bila velika šansa da se dođe do finala i napadne zlato.

Teodosić smatra da razlog lošeg rezultata leži u ubedljivo dobijenim mečevima protiv slabijih rivala na startu takmičenja.

- Jače su nam bile pripremne utakmice od ovih u grupi. To je ono što nam se malo obilo u glavu, što nismo imali ozbiljne utakmice u grupi gde smo dobijali po 30-40 razlike lagano. To je možda razlog gde je došlo do opuštanja pa nismo bili psihički spremni za Španiju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA