≫ 

Partizan srušio Tofaš za 1. mesto u grupi: Turci "izgoreli" u grotlu Arene, Zagorac briljirao!

Crno-beli slavili pred oko 10.000 Grobara

  • 86
KK Partizan - KK Tofaš Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana pobedili su turski Tofaš u Areni sa 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14) pred oko 10.000 Grobara. Crno-beli su gubili konstntno tokom prvog poluvremena, ali su u drugom poluvremenu posle sjajne partije Radeta Zagorca, koji je briljirao na ovom meču došao do druge pobede u grupi B i zaseo na čelo svoje grupe u Evrokupu.

Najzaslužniji za trijumf crno-belih bili su Rade Zagorac sa 26, Novica Veličković sa 15, kao i Torian Volden i Nemanja Gordić sa po 12 poena.

Partizan - Tofaš 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14)

Partizan: Volden 12, Zagorac 26, Pejdž, Gordić 12, Parahuski 6, Jaramaz 8, Veličković 15, Birčević 3, Janković 2, Pejners 3, Mozli 6.

Tofaš: Mustafa, Durmaz 5, Ugurlu 7, Ermis 2, Vajt 16, Filip 16, Lodžeski 14, Vilijams 18, Jasar 2.

KK Partizan - KK Tofaš Navijači Partizana u Areni; Foto: Nikola Tomić

Crno-beli su loše počeli meč, prvu četvrtinu su izgubili sa 27:15, ali je to bio signal Andrei Trinkijeriju da maksimalno motiviše svoje igrače u nastavku meča! Reakciju smo videli u finišu druge četvrtine, u kojoj su crno-beli tokom većeg dela imali minus od 10 poena, ali su sa dve dobre akcije u završnici uspeli da spuste razliku na pet poena razlike.

KK Partizan - KK Tofaš Foto: Nikola Tomić

Imali su košarkaši Tofaša i maksimalnih +14 tokom druge deonice, ali su crno-beli u finišu uspeli da spuste prednost i mogli su da budu prezadovoljni razvojem situacije, jer je delovalo da će Tofaš sa najmanje 10 poena prednosti na odmor.

Spuštena razlika dala je krila igračima Partizana, koji su sredinom treće četvrtine uspeli po prvi put da istope prednost Tofaša i da preuzmu vođstvo posle trojke Ognjena Jaramaza.

Do kraja treće deonice viđena je egal borba, pa je pred poslednju deonicu rezultat bio izjednačen - 66:66.

KK Partizan - KK Tofaš Foto: Nikola Tomić

Rade Zagorac je u trećoj deonici pokrenuo seriju Partizana, vezao je dve trojke, uz jedan pogodak za dva, pa su crno-beli došli do prednosti od 76:70 i već tada je bilo jasno da su crno-beli u naletu koji će turska ekipa teško zaustaviti. Proključala je i Arena od pesme oko 10.000 Grobara, a posebno posle jednog silovitog zakucavanja Novice Veličkovića.

Ubrzo je Partizan stigao i do dvocifrene prednosti i do kraja meča je jedina dilema bila koji će biti konačan rezultat utakmice.

Partizan sledeću utakmicu igra na gostovanju protiv Primorske u ABA ligi 12. oktobra od 18 časova, a zatim 15. oktobra gostuju Lijetuvas Ritasu u 3. kolu grupe B Evrokupa.

Impresije Trinkijerija i Zagorca posle meča

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri istakao je koliko je bitna bila energija koju je njegov tim pokazao u drugom poluvremenu.

- Imali smo loš start, bili smo pasivni, ali u drugom poluvremenu smo imali više energije i zaslužili smo pobedu. Važna utakmica za sve nas, za igrače i navijače - bili su prve impresije Trinkijerija posle meča.

Rade Zagorac se istakao kao akter meča sa 26 postignutih poena.

- Bila je ovo dogra utakmica za nas, prva utakmica pred našim navijačima, igrali smo lošu odbranu u prvom poluvremenu, na kraju smo bili na minus četiri pred odmor, u drugom poluvremenu smo zaigrali dobru odbranu i došli do 13 poena razlike, što je veoma dobro. Volden, Novica i Jaramaz su imali dobru utakmicu, u svakom meču će neko novi da iskoči. Imali smo sjajnu energiju sa tribina, ovo je bila naša prva utakmica u ovoj hali - poručio je Zagorac posle meča.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Video: Junak Partizana o pobedi nad Turcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PARTIZAN ŠAMPION EVROPE 1992

    8. oktobar 2019 | 21:53

    Slavni dani se vracaju. Ponos srpske košarke i najveci srpski brend KK PARTIZAN⚫⚪⚫⚪🏆🏆🇷🇸🇷🇸

  • Puritanac

    8. oktobar 2019 | 22:17

    Gazi,crno-bela masinerijo! Gazi,institucijo!

  • Bahus

    8. oktobar 2019 | 21:59

    A garagani cekali kp zapete puske da Partizan izgubi. Na kraju corak, ostadose bez reci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA