≫ 

Sad igram na "vic", iznenadih sebe kad sam zakucao! Veličković kaže da više ne kuca ni na treningu

Krilni centar Partizana dobro je raspoložen posle važne pobede

  • 16

Partizan je pred svojom publikom u Areni  protiv Tofaša slavio sa 93:80, a Novica Veličković je Turcima ubacio 15 poena (6/9 iz igre, 2/3 trojke) uz sedam skokova i četiri asistencije.

On je posle meča istakao da Partizanova publika zna košarku pa je zbog toga u velikom broju došla u halu, te da njegov tim mora da ima borbenost kao glavni imperativ.

- Dobro, blistava partija... Ja sam ljudi u situaciji da uvek dam sve od sebe, ali i u tim godinama sam da samo gledam da se dobije utakmica i da nadomestim Rašonov izostanak koliko mogu. Trudim se da dam sve u svojoj mogućnosti. Bitno mi je da mi rastemo kao tim i da ređamo pobede. Lako ću ja odigrati... Nisam ni nešto ushićen. Sad igram na vic, vidiš kako se raduju kad zakucam ovi sa klupe, nisam zakucao nijednom ove godine i sebe sam iznenadio - našalio se Novica.

KK Partizan - KK Tofaš Novica Veličković zakucava na meču protiv Tofaša; Foto: Nikola Tomić

Osvrnuo se kratko i na niz gostovanja koja čekaju njegov tim do novembra.

- Već u petak igramo protiv Primorske, u karijeri nisam imao ovoliko gostovanja. Nije lako iz aviona u autobus i to konstantno menjanje i hotela i svega, tako da samo da nastavimo ovako da dobijamo i rastemo kao tim. Nije ni bitno sad igrati najbolju košarku nego tamo u januaru i februaru, za trofeje, ako da Bog - naglašava Partizanov kapiten.

Uporedio je potom atmosferu u Pioniru sa onom iz Arene gde će se ove godine redovno vraćati.

KK Partizan - KK Tofaš Slavlje košarkaša Partizana sa navijačima; Foto: Nikola Tomić

- Drukčije je, ovo je stvarno veliko ali je i glasno. Pionir je manja hala, ali danas je bilo bučno i lepo za igranje, mi treba da se naviknemo na sve to. Došli smo, trenirali juče i danas na glavnom terenu, ali znate kad čekate dugo utakmicu pred vašom publikom a svi pričaju o tome kakvu publiku ima partizan možda nas je i to sputalo u prvom poluvremenu. Zgrčili smo se, ali čim smo preneli to u energiju da nas to gura, odigrali smo fantastično drugo poluvreme - podvukao je Veličković.

Video: Junak Partizana o pobedi nad Turcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jan

    9. oktobar 2019 | 00:57

    Pa nisu njemu problem godine vec povrede sto ga muce vec 7-8 godina unazad. U svakoj sezoni ima problem sa povredom pa zbog toga redovno ne trenira i nije 100% spreman. Covek se bori koliko moze za Partizan i ja mu zbog toga skidam kapu

  • FANTOM

    9. oktobar 2019 | 01:42

    Ej vi što komentarišete. Novici niste ni do kolena a kašika vam teška kao rudarski kramp. Bože kakva balavurdija i slinavci kao skakavci , od njih ni pola čoveka.

  • Puritanac

    9. oktobar 2019 | 01:18

    Bravo,Novice legendo! Na rutinu i suvo košarkaško znanje. Momak igra bukvalno bez hrskavice u kolenima. Bravo,ubico i sa 60 budi u Partizanu,jer znam da bi se i tada bacio za loptu ne rizikujući da polimis vilicu! Vole te tvoji grobari!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA