≫ 

Gordić o svom "starom" i novom Partizanu: Čakarević i ja smo bili tada najstariji, ne treba porediti

Plej crno-belih tvrdi da je i novi Partizan na dobrom putu da ima zajedništo kakvo je klub imao na početku decenije

  • 0
Foto: Telegraf.rs

Košarkaš Partizana Nemanja Gordić veruje da je posle pobede na gostovanju u Evrokupu bio red da se "ispoštuje" i domaća publika u Beogradu.

Partizan je to i učinio u drugom kolu Evrokupa pobedom nad Tofašom 93:80, a Gordić tvrdi da meč nije bio nimalo lak jer su crno-beli odigrali dva različita poluvremena.

Prvo je bilo loše, drugo dobro i to je donelo novu pobedu u ovoj sezoni.

- Jako važna jer smo pobedili prvu u gostima i bilo je važno da dobijemo pred našim navijačima. Nije lako Tofaš je odlična ekipa, igrali su dobro i imali dosta otvorenih šuteva u prvom poluvremenu, kažnjavali nas. Dobra stvar je bila ta mala razlika na poluvremenu s obzirom na to kako smo igrali u odbrani. Osećali smo da možemo okrenuti meč u našu korist i na kraju smo zasluženo pobedili, čak i sa pristojnom razlikom, svaki poen je bitan u ovoj fazi - ocenio je Gordić.

KK Partizan - KK Tofaš Foto: Nikola Tomić

Njegovoj ekipi sada sledi serija od nekoliko uzastopnih gostovanja, pa će crno-beli više biti na "ekspediciji" nego obično.

- Sad tri vezane utakmice u gostima, nije lako ali ćemo se truditi da izvučemo odatle što više jer ćemo posle imati više utakmica kod kuće - dodaje Gordić koji je svestan da sada nosi epitet jednog od iskusnijih igrača Partizana.

U krajnjoj liniji, prošle godine je zajedno sa Nikolom Ivanovićem doneo titulu ekipi Budućnosti u ABA ligi.

- Na nama starijima je da budemo lideri na i van terena, na svakom treningu i utakmici. Ima nas dosta koji imamo ovakve utakmice u nogama i to je naš kvalitet - kaže Gordić.

KK Partizan - KK Tofaš Foto: Nikola Tomić

Na pitanje da uporedi sadašnji tim Partizana sa onim iz 2012. godine kada je prvi put došao u tim, 31-godišnji plejmejker kaže da je "onaj" Partizan bio mlađi.

- Onaj je bio dosta mlađi, istina. Ja i Čakarević smo bili najstariji u ekipi sa po 24 godine, tako da, malo koja ekipa sa te strane može da se poredi sa tom. Prošlo je dosta vremena ali nas je krasilo veliko zajedništvo i karakter i čini mi se da je i ova ekipa na dobrom putu da igra na taj način - rekao je Gordić.

Prokomentarisao je i kako izgleda igranje u beogradskoj Areni pred velikim brojem navijača koji su došli da isprate meč.

- Ne znam da li je neko osim Novice igrao u Areni i možda nas je to malo kao ekipu steglo u prvom poluvremenu ali je posle bilo mnogo bolje - kazao je Gordić, čiji tim sada putuje u goste Primorskoj za meč ABA lige.

Video: Novica Veličković: Mator sam, igram na vic, čudim se da sam zakucao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA