≫ 

Pešićeva Barsa ima najveći budžet u istoriji kluba, ali će gubici biti katastrofalni!

Porast u odnosu na prošlu sezonu je pet miliona evra, ali taj budžet nije isplativ

  • 1

Neverovatan prelazni rok odradila je košarkaška ekipa Barselone, doveden je veliki broj vrhunskih igrača, a Mundo Deportivo piše da je tome zahvalan rekordni budžet koji je košarkaška sekcija imala - preko 40 miliona evra.

U klub su ovog leta stigli Nikola Mirotić, Malkolm Dilejni, Brendon Dejvis, Kori Higins i Aleks Abrines, a celokupni ovosezonski budžet je povećan za pet miliona evra u odnosu na prošlu sezonu i po pisanju Mundo Deportiva ove sezone iznosi 41.46 miliona evra.

Ovo je najveći budžet u istoriji košarkaškog kluba, ali ih sa druge strane očekuje i najveći deficit.

Procenjuje se da će gubitak ove sezone iznositi 32,26 miliona evra, a tu se misli da činjenicu da od prodaje karata, dresova i suvenira, zarade od TV prava, neće moći da pokriju ni za trećinu budžeta...

 
 
 
View this post on Instagram
Barcelona spend money...A post shared by Emiliano Carchia (@ecarchia) on

Najveći deo budžeta, ali i pokrivanje minusa će doći od fudbalskog kluba. Iako je ovo dokaz da je košarka i dalje neprofitabilan sport, ovaj primer je pokazatelj da ujedinjeni rad  sportskih klubova u okviru, nazovimo ga, sportskog društva, može doneti odlične rezultate. Do duše pravi rezultati tek treba da predstoje četi Svetislava Pešića.

Video: Šta košarkaška legenda kaže o pobedi vaterpolista

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opa

    10. oktobar 2019 | 09:05

    Nemoguće,pa na je prepošteni tegi rekao da barsa ima 21 milion a zvezda 13.5 miliona€,a svi znamo da prepošteni tegi nikad ne laže

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA