Srpski klubovi pri vrhu BAT liste sa najviše sporova sa igračima!

KK Parizan i KK Crvena zvezda nisu najodgovorniji u izmirivanju obaveza prema igračima

  • 7
KK Crvena zvezda, KK Partizan, derbi, košarka Foto: Marko Jovanović

Srpski košarkaški klubovi ne izmiruju redovno svoje obaveze prema igračima, što nije novost, ali ako im je za utehu, nisu najneodgovorniji u tom pogledu - turski klubovi su apsolutni šampioni u ovoj "kategoriji".

U čak 323 procesa pred košarkaškim tribunalom bili su turski klubovi od 2006. godine, od kada i postoji BAT, koji presuđuje u sporovima pod "kapom" Svetske košarkaške organizacije (FIBA).

Daleko iza, na drugom mestu je Italija, čiji su klubovi bili u sporu 132 puta, dok je treća Grčka sa 90 slučajeva pred sudom BAT.

Četvrta je Rusija sa 79, a srpsk klubovi zauzimju peto mesto sa 72 slučaja koji su morai da se "odmrse" posle tužbi igrača, uglavnom zbog neizmirenh plata.

Pogledajte u nastavku i kompletnu listu država čiji su košarkaški klubovi najčešće bili u komunikaciji sa BAT-om.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    9. oktobar 2019 | 18:22

    А дуговање према тренерима? Неки су једном дужни остали баш пуно, па истражите колико их кошта и колико су дужни за тоооолику "љубав" према клубу...и да ли ће му платити и камату? А и овај нови вериватно ради из љубави од милионче..

  • Bojan

    9. oktobar 2019 | 19:47

    Zvezda i Partizan se utrkuju ko ce vise potrositi pare koje ni nemaju, samo da bi bili prvi i da igraju Evrologu. A kada tuzba dodje do bat-a, onda kuku lele...

  • Boki

    9. oktobar 2019 | 19:56

    Nema Nemacke, nije valjda da tamo sve placaju na vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA