Srpska košarka u sve većoj krizi: Počeli smo da uvozimo mlade igrače, plejmejkere!

Jedan od najtalentovanijih mladih evropskih igrača prošao pripremni period sa Dinamikom, a prvu zvaničnu utakmicu odigraće u nedelju protiv Borca iz Čačka u derbiju Košarkaške lige Srbije (KLS)

  • 7
Mert Akaj

Foto: Dinamik

Mladi košarkaški reprezentativac Turske Mert Akaj od danas je novi igrač KK Dimamik, saopštio je klub. Mert ima 19 godina, visok je 196 centimetara i igra na poziciji plejmejkera, a prošle godine je nastupao za tursku Darušafaku, gde je u Evroligi prosečno igrao 11 minuta i beležio tri poena po utakmici.

Srbija je nekada bila rasadnik talenata, a sada smo počeli da dovodimo, osim iskusnih stranaca koji igraju u Zvezdi i Partizanu, i mlade igrače iz drugih zemalja i da ih razigravamo.

Nameće se logično pitanje, odnosno dva, da li je to oseka talenata u Srbiji, ili naši mladi igrači ne žele da igraju u domaćim klubovima, već traće inostrane angažmane?

Odgovor je negde između, i na tome treba da poradi KSS, jer nije Dinamik krivac za ovu situaciju. Zar nije bolje razigravati nekog srpskog reprezentativca od 18, 19 godina, na poziciji plejmejkera?

Mert Akaj

Foto: Dinamik



- Želim da istaknem da sam jako srećan što sam u Dinamiku i uzbuđen sam što ću zaigrati u nedelju. Iako je Dinamik mlad klub, prisutna je porodična atmosfera i osećam se odlično. Osim mojih saigrača koji su mi dosta pomogli, trener Miro Alilović je jedan od glavnih faktora zbog kojih sam odlučio da dođem u Beograd.

-Njegovo iskustvo u razvoju igrača mi puno znači i mislim da ću tako najbolje ostvariti svoj cilj - igranja košarke na najvišem nivou u Evropi - rekao je Akaj za klupski sajt.

Mladi plej istako je da cilj da sa ekipom sezonu završi na vrhu tabele u domaćoj i regionalnoj ligi, kao i da igraju košarku u kojoj će uživati i oni i publika.

- Nisam bio siguran kako ću se adaptirati u Beogradu, ali sam se jako brzo navikao. Grad je veoma lep, kao manja verzija Istanbula i presrećan sam što sam ovde - zaključio je Akaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    10. oktobar 2019 | 15:27

    Pitaj te ćoravog ko je kriv za Srpsku košarku...

  • humanist

    10. oktobar 2019 | 15:50

    Кад би проблем био само у кошарци....(ал’ кога то још брине).

  • Gavran

    10. oktobar 2019 | 16:36

    Hajde da se ne lazemo vise.U Srbiji,u manjim klubovima,toliko I'ma mladih talenata,ni broja I'm se ne zna,licno Sam se uverio jer vozim decu po utakmicama,kao roditelj jednog supertalentovanog 14 godisnjaka.Medjutim,Niko od njih ne moze da prodje vecem klubu.Zasto?E Pa zato sto se dovode deca bez velikog talenta,gura se novac trenerima,da od njih naprave igrace.Bude u timu par dobrih momaka Koji vuku te neznalice.Drugo,ne zele da ulazu u klince 4-5 godina,skupo I'm je,jeftinija varijanta je gotov igrac,kao ovaj Turcin.Ali ok,italijani,spanci.....oni znaju da kod Nas I'ma talenata,I uredno Nas posecuju I odvode klince.Verovatno jer su netalentovani.?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA