≫ 

Vrhunski odgovor Željka Obradovića na pitanje o tome kako je video neuspeh Srbije u Kini!

Trener Fenerbahčea i bivši selektor nacionalnog tima je očitao lekciju svim "analitičarima" i kritičarima reprezentacije

  • 17
Željko Obradović Pritntskrin: Youtube

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović upitan je posle meča sa Crvenom zvezdom u Evroligi, da malo prokomentariše i učinak košarkaša Srbije na Mundobasketu u Kini.

Najtrofejniji evropski trener ikada objasnio je vrlo jednostavno šta misli o tome.

- Mislim da ste se naslušali dovoljno pametnih ludi analiza i stručnjaka, bivših igrača i trenera, koji su objašnjavali šta se desilo, tako da vam još jedan komentar nije potreban. Ali, neka mi neko od vas kaže da li je neko od njih dao rekao nešto konkretno?

- Da li je neki čovek, koji je pravio analizu i napadao igrače, rekao nešto konkretno, osim onog standardnog "Mora da je bilo nešto između njih" I to se uvek svodi na to.

- Prema tome, ja mogu samo da se zahvalim Đorđeviću na tom što je radio pet godina i što su igrači radili sve ove godine i dali sve od sebe. Želim im svu sreću i verujem da će se plasirati na Olimpijske igre i da će napraviti dobar rezultat.-  rekao je Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    11. oktobar 2019 | 09:51

    Standardna , šuplja, nezamjeračka, "opservacija". Zbog takvih opservacija mi se danas i nalazimo na marginama evropske i svjetske košarke. Umjesto da pišemo stručne analize o igri španije, da proučavamo njihovu odbranu u detalje, metodiku treninga Skole, itd. mi prenosimo koještarije. Svaka čast našem bivšem reprezentativcu Guroviću koji je jedini dao recept šta je konkretno trebalo uraditi taktički - poleti igrati sjekirice. Sjeći protivničke igrače tzv sjekiricama. Ali za sjekirice moraš imati i srčane igrače, moraš imati psihu a mi toga nemamo. Naši igrači, u psihičkom smislu, su sve goli bljutavac. Seke Perse. Današnja metodika treninga u svim sportovima bazirana je na komponentama MMA treninga. Košarka, a i svaki drugi sport, danas je rat. Ne postoji bolji metod treninga od MMA. Igrač koji prođe MMA kombinaciju borilačkih sportova osjeća se nesalomljiv. Takve igrače protivnik gleda i obamre kad osjeti tu čvrstinu i intenzitet. Da se radi samo o metodici treninga dokazao je ostarjeli Skola. Nekadašnji trener Spetznac-a, elitnih boraca ruske vojske, počinje trening tako što udara vojnike golom šakom, maltene ubija Boga u njima. Kad prođu to sito i rešeto, ti ljudi su kao kurjaci. Oni izađu na teren i grizu kao grizliji. To se samo kroz takav trening dopunski moze dobiti.

  • Zorana

    11. oktobar 2019 | 09:09

    Bravo,majstore,pametno receno.

  • Milja

    11. oktobar 2019 | 09:08

    Bravo, bio i ostao veliki čovek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA