Nikola Kalinić otvorio dušu Turcima: Pokušavam što više da se udaljim!

Dan posle utakmice u Areni turski portal objavio je intervju sa srpskim košarkašem, koji je bio u centru pažnje zbog vređanja od strane Delija

  • 2

Turski portal "Trend basket" objavio je intervju s Nikolom Kalinićem u kojem su se dotakli mnogih tema, kao što su Svetsko prvenstvo na kojem ga nije bilo odlukom selektora Aleksandra Đorđevića, aktivnosti na društvenim mrežama i zašto želi da se udalji od svega toga, šta radi u slobodno vreme, ciljevima u narednom periodu...

Pošto je razgovor obavljen još u septembru, nije bilo prostora za pitanja o uvredama koje je doživeo u Areni od strane Delija na utakmici Zvezda - Fenerbahče.

Srbija i SAD su već sebe videli u finalu na Mundobasketu, verovatno je to razlog neuspeha

Turski novinar je prvo pitao Kalinića kako je proveo leto.

- Bilo je sjajno - odgovorio je Kalinić, a onda se osvrnuo na poraze Srbije i Amerike na Mundobasketu, koji su ga iznenadili.

- Da, bio sam iznenađen, kao i svi drugi. Te dve reprezentacije su bile najveći favoriti. Ali njihovi porazi omogućili su nam da uvidimo i koliko su dobri ostali timovi. Takođe, treba reći i da je nekada momentum važniji od kvaliteta, da li imaš samopozdanja, da li se osećaš dobro.

Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka

Aleksandar Đorđević nije zvao Kalinića u reprezentaciju za Mundobasket; Foto: FIBA

- Igra Argentine protiv Srbije podsetila me je na našu igru na Mundobasketu 2014. Samo smo igrali svoju igru, šutirali sa samopouzdanjem, bez mnogo briga i bez mnogo razmišljanja. Isto to važi i za Španiju, još jednom su pokazali koliko su kvalitetni - rekao je Kalinić, a onda dodao šta misli da je bio uzrok neuspeha Srbije i SAD.

- Jeste to bilo veliko iznenađenje, ne znam uzrok. Možda su i SAD i Srbija mislili da će im put do finala biti lak, možda su previše mislili o tom finalu - rekao je Kalinić.

Košarkaš Fenerbahčea je u proteklom periodu bio izuzetno aktivan na društvenim mrežama, a neke takve aktivnosti dovele su ga i u problem, jer su upravo neki sporni tvitovi o tenku ispred Marakane bili jedni od uzroka žestokog vređanja od strane Delija u Areni.

Želim što više da se udaljim od društvenih mreža, da čitam, razgovaram s prijateljima, šetam...

 

Kalinić je trenutno deaktivirao tviter, a i na Instagramu dugo nije ništa objavljivao. Kako je u intervjuu rekao, želi da se što više udalji od društvenih mreža.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nikola Kalinic (@nikola_kalina) on

 

- Pokušavam da se udaljim što više. Nastojim da više razgovaram sa prijateljima više, čitam knjige, šetam, gledam serije i filmove, idem na večere, treniram. To je sve mnogo bolje nego društvene mreže - rekao je bivši košarkaš Crvene zvezde, Radničkog, Vojvodine, Novog Sada i Spartaka.

- Kao što sam i ranije govorio, one mogu da budu moćne kada se ispravno koriste, ali i da uzrokuju mnogo loših stvari ako se koriste neadekvatno. To bi stručni ljudi bolje objasnili nego ja, ali traćimo vreme, dolazi do depresije, nervoze… Vreme je najvažnija stvar koju imamo, a traćimo ga.

- Čini mi se da svake sezone želim iste stvari.

- Da, želim da osvojim sve što je moguće sa ekipom. Ali, i da nastavim da unapređujem igru stepen po stepen. Pokušaću da budem bolji u svakom aspektu, u razumevanju same igre, u veštinama sa loptom, procentu šuta... Sve su to ciljevi koje postavljam pred sebe svake sezone, male stvari koje čine život svakog igrača - rekao je Kalinić na kraju intervjua za popularni turski sajt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • qq

    11. oktobar 2019 | 15:24

    Treba da se pokrijes usima i cutis. Sram te bilo duoeta kada obraza nemas

  • Navijač

    11. oktobar 2019 | 23:05

    Sređen život. Uspešan, radi ono što voli. Putuje, kupuje šta god poželi.. Ničim izazvan napravio sebi pakao od života. Nebitno što je iz zvezde. Bilo kojoj javnoj ličnosti koja se ovako ponaša, nepromišljeno, glupo, nezrelo.. Ne treba je žaliti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA