Evroliga, rekapitulacija 2. kola: Micić MVP, i Milutinov u idealnoj petorci!

Srpski tandem obeležio minulu rundu najboljeg evropskog takmičenja

  • 0
Vasilije Vasa Micic, Nikola Milutinov

Foto: Profimedia

Srpski košarkaši Vasilije Micić i Nikola Milutinov zablistali su u minuloj rundi Evrolige, obojica sa MVP partijama u pobedama svojih ekipa, prvim u tekućoj sezoni.

Vasilije je bio maestralan u trijumfu Efesa nad Albom posle produžetka 106:105, meč je završio sa 23 poena i čak 13 asistencija, za indeks korisnosti 32, što mu je i donelo laskavi epitet najkorisnijeg igrača kola.

Milutinov je potvrdio klasu u dominaciji Olimpijakosa protiv Valensije, bio je superioran u oba reketa sa 17 poena i 14 skokova, ostvario indeks 29 - četvrti najbolji u proteklom evroligaškom kolu.

Pomenimo i to da je srpski centar bio i najbolji skakač kola.

Drugi na listi idealne petorke za ovaj put bio je Micićev saigrač Šejn Larkin sa 26 poena (najefikasniji igrač kola), imao je indeks 31, a treći po prouktivnosti bio je centar Reala Džordan Miki (16p, 11sk) sa indeksom 30.

U petorci kola bilo je mesta i za Dešona Tomasa iz Panatinaikosa, koji je u porazu Atinjana od Asvela bio najbolji u redovima gostiju sa 22 poena i 6 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA