≫ 

Zajon je veća zver nego što je iko mislio! Nova NBA senzacija već "rastura", silu osetio i Gober!

Imaće Nju Orleans jakkog aduta sa prvim pikom sa prethodnog drafta

  • 1
Zajon vilijamson, nba liga, nju orleans pelikans

Foto: Tanjug/Ap

Zajon Vilijamson (19) je nova senzacija NBA lige, u to smo sigurni iako sezona još nije počela, ipak sve je jasno i samo posle dva pripremna meča: "pik" broj jedan sa prethodnog drafta već sada ima sve što treba za najviše domete čak i u prvoj sezoni u karijeri.

Samo u prva dva meča mišićava "leteća tvrđava" Zajon (201 cm, 129 kg), ubacio je 55 poena u duelima sa Čikagom i Jutom, u dve "tesne" pobede Pelikana.

Prvo je koš Bulsa zatrpao sa 29 poena za 27 minuta, a onda je za 23 minuta Juti ubacio 26 poena, nadvisio i zvanično najboljeg defanzivca lige Rudija Gobera, sa lakoćom probijao defanzivni bedem jedne od odbrambeno boljih ekipa u ligi.

Neverovatan je atleta Zajon, koji je, podsećamo, letos biran od strane Pelikana, odakle je u "blokbaster" trejdu Entoni Dejvis poslat u Lejkerse, a u suprotnom smeru otišao trio Ingram, Bol i Hart.

Ipak, sve njih zasenio je Zajon u prva dva meča predsezone, o čemu najbolje svedoče njegove brojke.

Iako su mnogi bili skeptični oko ovog momka, sumnjali da u NBA konkurenciji neće biti dominatan kao u dresu Djuka, realnost je da je Vilijamson već sada spreman da se "pobije" sa najjačima, što mu neverovatne fizičke predispozicije omogućavaju.

 

Vilijamsonove igre nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pre svega njegova snaga koja sve ostavlja bez teksta:

- Ne možete ga porediti ni sa kim! Niko ne može da uradi što on može. Radi sjajan posao u smislu da fantastično koristi svoje telo. On je sila - kaže o Zajonu Džoš Hart.

Zajon vilijamson, nba liga, nju orleans pelikans

"Ruki", a već tako dominatan među NBA zverima: Zajon Vilijamson pokazuje svoju moć Foto: Tanjug/Ap

Silu je na svojim plećima osetio i gorostasni Rudi Gober, dvostruki najbolji defanzivac NBA, koga je Zajon napadao u reketu kad god bi imao malo prostora. Nije prezao od Goberovih Gabarita "ruki", dvaput je iznudio faul Francuza, dvaput je poentirao, a jednom promašio polaganje, ali je stigao da pokupi promašaj i poentira zakucavanjem!

Sve to pored Gobera.

- Morate mu odati priznanje, dva puta je bio najbolji odbrambeni igrač lige. Jednostavno, morate da idete jako na njega i pokušate da poentirate - opisao je duele sa Goberom Zajon Vilijamson, momak koji će definitivno obogatiti narednu NBA sezonu koja će, kako stvari stoje, biti najzanimljivija u psolednjih nekoliko godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA