≫ 

Bogohuljenje je porediti Teodosića sa Danilovićem: Bazile ubeđen da Teo nije dostigao Sašu

Legendarni italijanski košarkaš navodi i zašto se kapiten Srbije može porediti sa bivšim igračem Virtusa

  • 15

Teodosić je odlično započeo svoj boravak u Virtusu iz Bolonje, bio je najbolji igrač svog tima u pobedi nad Venecijom, a u dugoj karijeri je bio i prvak Evrope sa CSKA, osvajač nekoliko srebrnih medalja sa reprezentacijom i dobitnik priznanja za najboljeg igrača Evrolige.

Uprkos svemu, Bazile smatra da bi Teovo poređenje sa Predragom Danilovićem bilo kao "bogohuljenje".

- Ne želim da bogohulim praveći nerealna poređenja. Uz dužno poštovanje Teodosić jeste dobar, ali je rizično porediti ga sa šampionima kakvi su Majers i Danilović. Na stranu da se stavi drugačija uloga, Miloš je plejmejker, Karlton je bio bek, a Saša krilo, Danilović iz zlatnih vremena je neuporediv sa Teodosićem - rekao je Bazile, a prenosi Pjaneta Basket.

Da podsetimo, Danilović i Majers su tokom karijere takođe nosili dres Virtusa, odnosnno Fortituda. Prvi od 1992. do 1995 u Virtusu, a drugi od 1995. do 2001 u Fortitudu. Bazile je bio član Fortituda od 1999. do 2005. godine, nakon čega je prešao u Barselonu i tamo ostao šest godina.

Od priznanja ima titulu prvaka Evrolige 2010, dvaput je bio prvak Španije i triput osvajač Kupa, još dvaput je bio prvak Italije, najbolji igrač u toj zemlji.

Sa reprezentacijom Italije ima zlato i bronzu sa Evropskih prvenstava 1999. i 2003, ali i srebro sa Olimpijskih igara u Atini 2004.

Video: Miloš Teodosić otvoreno o Zvezdi, navijačima i rivalitetu večitih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    12. oktobar 2019 | 23:03

    Tea mozeete porediti sa Jovicem. To je ta klasa. Danilovic je nesto drugo. To je klasa Djordjevica, Bodiroge, Divca, Rebrace....Zvijezde.

  • zozo

    12. oktobar 2019 | 17:29

    Danilovic je sve osvojio sto se moglo osvojiti a Teodosic nista.

  • Pp

    12. oktobar 2019 | 22:33

    Zvezdaš sam, gotivim Tea, o Daniloviću kao čoveku mislim sve najgore, ali Danilović je bio vanserijski igrač i realno, Teo nije ta klasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA