Dok Partizan posrće, Ritas gazi: Litvanci sa +38 i čela nacionalnog prvenstva čekaju crno-bele!

Partizan će Primorsku morati da zaboravi što pre

  • 5
Foto: Printscreen Youtube

Poraz u drugom kolu ABA lige nije došao u pravo vreme da poljulja ekipu Andree Trinkijerija, pošto su crno-beli u Kopru delovali barem upola ispod svojih mogućnosti.

Na kraju su izgubili 68:56, a za to vreme, Ritas, naredni rival Partizana u utorak u Evrokupu - upisao je ubedljiv trijumf.

Ritas je bio bolji od Alijatus Džuklje 92:54 u petom kolu litvanskog prvenstva pa je uz Žalgiris (četiri pobede) ostao jedini neporaženi tim litvanskog prvenstva.

Istina, ekipa Džuklje sa četiri poraza iz pet kola možda nije ni bila jak protivnik Ritasu, ali će svakako značiti Litvancima za samopouzdanje.

Marek Blaževič je predvodio pobednički tim sa 18 poena, reprezentativac Litvanije Elmantas Bendžijus je postigao 14, koliko i Martinas Ehodas.

Fransisko Kruz i Arnas Butkevičijus su takođe bili dvocifreni sa po 11 poena. U Džuklji se istakao jedino Čonsi Kolins sa 15 poena.

Da podsetimo, Partizan je u Evrokupu do sada igrao protiv Venecije i Tofaša i crno-beli su dobili obe te utakmice. Venecija je pobeđena sa 66:63, dok je Tofaš savladan sa 93:80.

Zbog toga će Trinkijerijeva četa protiv Ritasa tražiti novu pobedu koja bi ih  ostavila na prvom mestu grupe B u kojoj su još i Limož i Lokomotiva iz Kubanja. Partizan i Ritas igraju u utorak od 18 časova u Litvaniji.

Video: Pršte dueli košarkaša Primorske i Partizana, pogledajte ovu bananu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    12. oktobar 2019 | 21:14

    Ma ljudi,odvaliće nas Ritas i u litvaniji i u zagrebu!

  • Trpko

    12. oktobar 2019 | 20:58

    Ritas ce nam pokazati da nemamo centarsku liniju.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. oktobar 2019 | 21:11

    Имају шансу набеђени кошаркаши...вероватно у Ритасу немају Куриџу...тај би им забиберио😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA