Mornar serijom 16:0 "oduvao" Igokeu za drugo mesto ABA lige

Košarkaši Mornara iz Bara pobedili su Igokeu u meču drugog kola nove sezone ABA lige sa 92:78 u svojoj dvorani Topolice

  • 2
Foto: ABA liga.com / Mornar

Mornar je time ostvario svoj drugi trijumf, a u Baru se domaćin nametao kao pobednik  od početka do kraja meča jer je konstantno bio u plusu u odnosu na Igokeu.

Dominirali su Barani terenom, ali su krajem treće deonice i početkom četvrte definitivno rešili sve dileme. Napravili su seriju 16:0 i odlepili se sa 54:51 ma 70:51.

Derek Nidam je sve vreme igrao na MVP nivou, pa je sa 22 poena, sedam skokova i šest asistencija bio najbolji u čitavom kolu regionalne lige.

Uz to, Mornar je, očekivano od tima koji vodi Mihailo Pavićević, bio šuterski orjentisan pa je pogodio čak 17 trojki! Po četiri su ubacili Nidam, Džejkob Pulen i Antabija Voler, Damir Markota je postigao tri, a Milko Bjelica dve.

Najefikasniji je kod pobednika uz Nidama bio upravo Pulen sa 22 poena i pet asistencija. Voler je ubacio 14, Bjelica 12, a Markota 11 poena. U timu Igokee su Dalibor Ilić i Oliver Stević ubacili po 15 poena, a dvocifreni su bili i Von, Evans i Lešić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Junak Partizana o pobedi nad Turcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    13. oktobar 2019 | 00:15

    Игокеа испустила шансу да победи своју лошу филијалу у прошлом колу. Тешко да су могли да се ваде против Нидама...

  • Realan

    13. oktobar 2019 | 03:01

    Bice ove godine zanimljiva aba liga, realno je Zvezda svetlosnu godinu ispred svih ekipa, ali dobar je Mornar, Partizan,Cedevita,Buducnost, pa i Igokea i Fmp mogu svima pomrsiti racune. Ostali su za ispadanje,mada najrealnije je da mega ispadne sa ovim klincima,mada to krokodil nece dozvoliti,dovesce dva vrhunska igraca. Opet ponavljam da je najrealnije da Zvezda lagano osvaja . Poz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA