≫ 

Zvezda izgubila derbi ABA lige, Budućnost trojkama srušila šampiona!

Gosti odlično šutirali van linije 6.75, a u finišu meča pogađali su skoro sve

Džejms Gist Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su derbi 2. kola ABA lige od podgoričke Budućnosti rezultatom 89:81, u reprizi prošlogodišnjeg finala regionalnog takmičenja!

Gosti su pogodili čak 12 trojki na ovom meču, nekoliko njih kada je bilo najbolnije za crveno-bele, dok su u poslednjih pet minuta dali skoro sve. Na dva minuta do kraja su imali +7, što im je bilo dovoljno za pobedu.

Vodila je Budućnost u najvećem delu meča, da bi Zvezda napravila preokret u trećoj četvrtini zahvaljujući Džejmsu Gistu. Do poslednje deonice je ubacio 27 poena, ali je u četvrtoj deonici imao nekoliko grešaka. Kada je stao on, stala je i Zvezda.

KK CRVENA ZVEZDA - KK BUDUĆNOST 81:89 (20:26, 22:18, 21:22, 18:23)

KK CRVENA ZVEZDA: D. Braun 3, Čović 6, L. Braun 5, Davidovac 4, Lazić 2, Faje 2, Beron 11, Dobrić 8, Gist 27, Dženkins 10, Simanić 0, Oždo 3.

KK BUDUĆNOST: Kobs 16, Ivanović 14, Bamfort 8, Šehović 15, Starovlah 0, Martin 17, Ilić 0, Nikolić 4, Božić 1, Popović 0, Melers 0, Nikolić 14.

Pogledjate najvažnije momente na meču:

Gist u poslednjoj deonoici nije ništa ubacio i meč je zavšrio sa tih 27 poena. Beron je imao 11, Dženkins 10 poena, Dobrić osam, dok su oba Brauna podbacila. S druge strane, Hasan Martin je imao 17, Kobs 16, Šehović 15, a Nikola Ivanović i Danilo Nikolić po 14 poena.

Zvezda je u ovom meču bila lišena pomoći navijača (mogao je samo određen broj na tribine) zbog kazne ABA lige i loše organizovane utakmice upravo protiv Budućnosti u onoj finalnoj seriji. Ujedno, Budućnost je poslednji tim koji je dobio crveno-bele na domaćem terenu, i to u onoj finalnoj seriji pre dve sezone.

Šampion ABA lige, takođe, na ovom meču nije mogao da računa ni na Stratosa Perperoglua koji se povredio pred samu utakmicu. Zvezda sada, psole dva kola, ima skor 1-1, a Budućnost 2-0. Crveno-beli sledeći meč igraju protiv Krke u gostima, a Đetići dočekuju Primorsku.

KK Budućnost Foto: MN Press

Gist je sa šest poena otvorio utakmicu što se tiče Crvene zvezde, ali je sa druge strane veliku glavobolju crveno-belima zadavao Hasan Martin. Sredinom prve deonice imao je osam poena i dve blokade, a posle jednog ozanzivnog skoka asistirao je Šehoviću za trojku (13:8). To je bila najava serije Budućnosti koja je u 7. minutu vodila sa 19:10.

Ipak, Dobrić je sa dve odbrane vratio crveno-bele u meč, ali je Bamfort ipak, uz zvuk sirene, doneo prednost Đetićima na kraju prve deonice (26:20). Zvezda je u međuvremenu, preko Đenkinsa, pogodila prvu trojku na meču u 9. minutu.

Ono što je Hasan Martin radio na poetku meča, to je Šehović nastavio. Pogodio je 2+1 (31:26), ali je napravio i nameran faul iz kog su Dobrić i Čović pogodili za egal (31:31). Šehović je zatim ubacio i svoju treću trojku, a rezultatska klackalica je viđena sve do kraja poluvremena. Gist je bio nezaustavljiv u redovima Zvezde i poluvreme je završio sa 18 ubačenih poena.

Međutim, to nije bilo dovoljno crveno-belima da na pauzu odu sa vođstvom, jer je Nikola Ivanović vezao pet poena za 44:42 u korist Budućnosti posle 20 minuta!

Ognjen Dobrić Foto: MN Press

Anulirala je Zvezda brzo taj minus sa poluvremena, i to zahvaljujući sjajnoj odbrani. Crveno-beli su u 25. minutu imali 56:52, a Budućnost je samo zahvaljujući trojkama Šehovića i Nikolića bila blizu. Neverovatni Gist je u 26. minutu ubacio svoj 27. poen i Zvezda je imala najveću prednost (58:52).

Ipak, ta prednost se brzo istopila u finišu treće četvrtine. Nekoliko grešaka Zvezde u napadu, dekoncentracija u odbrani, i Budućnost je serijom 7:0 ponovo došla do preokreta (60:61).

Danilo Nikolić je 15 sekundi do kraja četvrtine pogodio još jednu trojku za goste, Čović nije uspeo da vrati, i Budućnost je imala +3 pred poslednji period igre (66:63).

Čarls Dženkins Foto: MN Press

Ivanović je nastavio sjajno da šutira, Budućnost je otišla na +6, a zatim su na +5 imali priliku da pogode preko Popovića. Međutim, loše je mladi bek ''tukao'' flouterom, zatim je pao ispod koša, a Čović je pogodio trojku sa ''igračem više'' (69:71).

Budućnost je već u sledećem napadu vratila za tri poena preko bamforta (pogodio sa skoro osam metara) i to je. čini nam se, i bio ''prelomni'' trenutak. Crveno-beli posle toga nisu mogli da se priključe...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    14. oktobar 2019 | 05:10

    Javoru treba doživotno zabraniti da sudi zvezdine utakmice.

  • NekoKo

    13. oktobar 2019 | 22:19

    Nova bruka i sramota. Ta pobeda u EL protiv Fenera je samo iz razloga što je Željko na raspolaganju imao nekoliko igrača gotovo čitave pripreme. Ovaj mazgov Tomić je imao kompletan tim, izuzev Fajea (inače mnogo važnog igrača). Ovaj tim Zvezde mora da igra mnogo raznovrsnije u napadu. Dovode se stranci da bi sedeli na klupi i Filip Čović igrao najviše i najvažnije minute. To je već totalno iživljavanje od strane trenera koji se pravi da ne vidi da dečko - Čović ne postoji u odbrani. Sa njim u igri odbrana puca kao zvečka. Komentatori koji se oduševljavaju igrom Gista kao da prvi put gledaju košarkašku utakmicu. Toga smo se u košarci nagledali siti. Igrač daje po 30-40 poena a njegova ekipa gubi. U ovom slučaju razlog je što Zvezda osim da gurne loptu Gistu ispod koša ništa drugo ne ume. Uigranost i organizacija uošpte igre su na kriminlanom nivou. Zvezdi treba pismen trener za početak. Možda je Tomić i pismen trener ali ne vidi dobro. U tom slučaju neka nabavi naočare za sledeću utkamicu. U kakvim momentima i koliko dugo on u igri drži Čovića i Dženkinsa to je strašno. Na sve to uvede Lazića koji ne igra odbranu ni blizu onako kako je svojevremeno igrao, a u napadu sa njim Zvezda faktički ima igrača manje. Pa znate šta. Vlade Đurović sad direktno iz penzije da sedne na klupu Zvezde radio bi za klasu bolje posao od Tomića. Kako li se samo Nebojša dosetio da dovede ovog očajnog i iritantnog drkadžiju.? Po čemu je ovaj bolji od Alimpijevića.? Duduk običan.

  • 😂

    13. oktobar 2019 | 22:48

    Sta vas boli briga, fmp1 je prvi. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA