≫ 

Đorđević otkrio kako je Tea doveo u Virtus, a imao je snažnu poruku i za Sinišu Mihajlovića!

Trener Virtusa uporedio dolazak Teodosića u Bolonju, sa dolaskom Ronalda u Juventus

  • 14
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Aktuelni trener Vurtusa iz Bolonje, i sada već bivši selektor Srbije, Aleksandar Saša Đorđević govorio je za italijanske medije o nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kini, kao i o posluu novom klubu, od kojeg se mnogo očekuje, naročito posle dolaska Miloša Teodosića. 

On je za Tutosport i Korijere dela Sera pričao o projektu u Bolonji, koji je uporedio sa dovođenjem Ronalda u Juventus.

Moja ideja je da sport najbolje predstavlja sebe na terenu kroz svoje najveće šampione. To smo videli u fudbalu kada je Juve angažovao Ronalda. Njegov dolazak je digao nivo i ambicije, ne samo Juventusa, već i njegovih rivala. Zato sam insistirao da dovedemo velike igrače. Bolonja, kao grad,  živi svakodnevno košarku i ima potrebu da se veže emotivno za velike igrače i zato moramo da ciljamo najbolje igreče koji su na raspolaganju.

-  Evroliga je naš cilj. Želimo da dobijemo stalnu licencu Evrolige kako bi mogli da programiramo našu budućnost na dugi rok - rekao je Đorđević.

Miloš Teodosić Printscreen: Twitter/@Eurosport_IT

Takođe, on je objasnio razloge zbog kojih je odlučio da napusti klupu Srbije.

- Želim da koncentrišem svu svoju energiju na na projekat Virtusa. Reč je o veoma ozbiljnom zadatku i potreban je ogroman trud. Nacionalna selekcija, dupli angažman, su mi oduzimali dosta energije jer sam ja po prirodi autokritičan i veoma zahtevan prema meni samom. Bio sam dugo selektor i došlo je vreme za promenu. Bilo mi je teško da donesem tu odluku, ali je moralo tako.

List je takođe podsetio da je Đorđević kao igrač nosio tri dresa italijanskih klubova (Milano, Fortitudo Bolonja, Skavolini Pezaro) i da je trenirao tri tim na Apeninskom poluostrvu (Milano, Trevizo i sada Virtus Bolonju). Sa druge strane, Sale je za Korijere delo Sera objasnio kako je ubedio Miloša Teodosića da dođe u Bolonju.

- Rekao sam mu da su velika imena prošla preko ovog parketa u Bolonji. Objasnio sam mu šta Bolonja kao košarkaški grad može da mu pruži, kakvi su ovde strast i glad za košarkom. Ovde sam proveo dve najlepše godine karijere gledajući iz ugla emocija.

On je želeo da sagleda sve opcije detaljno, a ja sam mu detaljno predočio šta mu se nudi. I kao što njegov agent reče: "Nije pitanje ko želi Teodosića, već kako ga želi". Miloš je ukapirao da ga želimo kao deo slagalice koji nam je nedostajao za rast ekipe i kluba.

I za ovaj list, Đorđević je pojasnio svoju ostavku u reprezentaciji Srbije i želju da se posveti radu u Virtusu.

Posle pet godina je došlo vreme da kažemo ‘dosta’. Treneri osete kada je trenutak za odlazak i nove izazove. Virtus je danas moja opsesija - istakao je on i dodao da je njegov cilj:

- Nakon poslednje utakmice u sezoni ćemo da podvučemo crtu. Ako težite ka oceni 10, obično dostignete “osmicu”. Zato ćemo mi da težimo oceni 12, kako bismo dostigli “desetku”. Kao što su neki stariji mudri umovi govorili, moraćemo da ostavimo ovo mesto boljim nego što smo ga zatekli.

ALEKSANDAR DJORDJEVIC SASA Foto: MN Press

Za kraj razgovora sa italijanskim novinarima, Đorđević je prokomentariaso borbu Siniše Mihajlovića sa opakom bolešću.

- Vratilo me je u situaciju od pre nekoliko godina. Moj stariji bratanac, koji sada ima 14 godina i zdrav je, tada je morao da se suoči sa istom mukom. Imao je osam godina kada je otišao na transplantaciju u Bambin Đesu u Rim i celog života ću biti zahvalan profesoru Lokateliju kako nas je primio i tretirao. Način na koji se bori Siniša je izvanredna planetarna  poruka. Da se naježiš! I siguran sam da će pobediti na svoj način, sa čeličnom voljom koja se nije videla do sada - rekao je Đorđević. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA