≫ 

Trojka Gordića presudila dramu sa Ritasom u Litvaniji: Crno-beli i dalje neporaženi u Evrokupu!

Prvi put u istoriji slavili su crno-beli u Simens Areni u Viljnusu

  • 92
KK Partizan KK Ritas Foto: Rytas Vilnius

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Ritasa 66:61 (17:18, 17:12, 16:18, 16:13) na gostovanju u Viljnusu u meču 3. kola Evrokupa i tako nastavili pobednički niz u drugom po redu evropskom košarkaškom takmičenju. 

Na ovom susretu, crno-beli, protiv ekipe koja ih je prošle sezone pogotkom sadašnjeg igrača Parahuskog eliminisala iz Evrokupa, nisu mogli da računaju na Rašona Tomasa koji se oporavlja od povrede. A zadatak je bio utliko teži  jer je trebalo igrati protiv tima kakav je Ritas posle poraza od Primorske u ABA ligi. Ipak, uspeli su da se "oporave" i slave u Litvaniji, prvi put u svojoj istoriji.

Od starta crno-beli su izuzetno nervozno ušli u susret i naročito se mučili prilikom šuta. Ritas je brzo poveo 5:0, potom i 16:9. Ipak, do kraja prve deonice, ulazak Gordića u igru potpuno je probudilo košarkaše crno-belih. Tako gosti prave seriju 8:2 i potpuno se vraćaju u meč za 18:7, a jedan od lepših poteza prikazao je Mozli atraktivnim zakucavanjem.

KK Partizan KK Ritas Foto: Rytas Vilnius

Do poluvremena, crno-beli su ponovo sredinom druge deonice izgubili svoj ritam, a Andrea Trinkijeri dobija tehničku grešku. Posle koškanja u reketu, i faula nad Jankovićem, Italijan se buni kod turskog sudije, koji ga kažnjava. Reakcija Trinkijerija trgla je njegove košarkaše koji pred odlazak na odmor vezuju dve dobre odbrane i preko Voldena i Pejdža, trojkama, dolaze na +4.

KK Partizan KK Ritas Foto: Rytas Vilnius

U nastavku, Pejdž pogađa novu trojku, treću iz tri pokušaja, i donosi svom timu najveću prednost na meču od plus 7. Do sredine deonice, Ritas se ponovo vraća u igru serijom poena, na koju odgovara Birčević kucanjem i novom trojkom kojom održava najveću prednost svog tima.

Partizan je došao i do +9, ali, umesto da pokuša da prelomi meč, dozvoljava Ritasu novu seriju od 11:0, kojom prelazi u vođstvo. Trinkijeri pokušava da novim tajm-autom stabilizuje igru svog tima. Ipak, posle vođstva Ritasa,Gordić uspeva da prekine seriju i vrati prednost od 50:48.

KK Partizan KK Ritas Foto: Rytas Vilnius

Poslednja deonica donela je najviše uzbuđenja. vrlo brzo Ritas dolazi do izjednačenja, 52:52, ali na njihove poene odgovara odlični Markus Pejdž, novom trojkom kojom, još jednom na susretu, uspeva da sačuva prednost svog tima.

Do samog kraja Litvanci su jurili prednost crno-belih, na 40 sekundi bilo je 59:60. Ipak, u presudnom momentu Gordić pogađa trojku za +4, što je za Ritas bila nedostižna prednost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Markus Pejdž sa 17 poena, pratio ga he Gordić sa 13, kao i Mozli sa 11 poena. Trener Andrea Trinkijeri nije uvodio u igru Novicu Veličkovića, a samo 4 minuta dobio je doskorašnji košarkaš Ritasa Artisom Parahuski.

Sa druge strane, u ekipi Ritasa najefikasniji su bili Kruz i Bendzius sa po 15 poena, a pratio ih je Kairus sa 10.

Sastavi:

Ritas: Sirvidis 2, Bičkauskis 0, Gedraitis 0, Holovej 5, Kruz 15, Ehodas 2, Girdžiunas 3, Bendžius 15, Blaževič 4, Kairis 10, Berstou 5, Butkevičius 0; Trener: Daninius Adomaitis

Partizan: Volden 7, Zagorac 7, Pejdž 17, Gordić 13, Parahovski 0, Jaramaz 0, Miletić, Veličković, Birčević 5, Janković 4, Pejners 2, Mozli 11; Trener: Andrea Trinkijeri

Evrokup, 3. kolo utorak: 

Ritas - Partizan 61:66

Venecija - Tofaš

Virtus Bolonja - Morabank Andora

Unikaha - Galatasaraj

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Pavlović

    15. oktobar 2019 | 20:54

    Niste morali ni ovoliko da napišete o Partizanu. Sram vas bilo!!!

  • PARTIZAN ŠAMPION EVROPE 1992⚪⚫🏆🏀

    15. oktobar 2019 | 20:03

    Ponos grada moga i zemlje moje🇷🇸🇷🇸🇷🇸Bravo Institucijo👏👏👏🏀🏀🏀🏆🏆

  • JSD

    15. oktobar 2019 | 22:48

    Realno, igramo očajnu košarku, nemamo šta da tražimo protiv KKCZ, i ove godine će osvojiti triplu krunu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA