≫ 

Ne idemo da odigramo protiv Makabija, već da pobedimo: Tomić najavio žestok meč sa Izraelcima!

Trener crveno-belih smatra da je tim iz Tel Aviva jedan od kandidata za Top 8

  • 15
Milan Tomić

Foto: Marko Jovanović

Košarakaši Crvene zvezde igraju u četvrtak od 20 sati meč 3. kola Evrolige u Tel Avivu. 

Trener crveno-belih Milan Tomić, pred meč protiv Izraelaca, rekao je da će njegov tim u Tel Avivu pokušati da napravi iznenađenje i pobedi favorita.

- Makabi je svake godine u Evroligi. Znate koliko je teško igrati u toj hali, 12.0000 navijača, trener Sferopulos prethodnih dana je pozivao njihove pristalice da naprave dobru atmosferu. Vrlo kvalitetan tim sa dosta proverenih imena iz NBA i iz Evrolige, tu je Vilbekin, igrači koji mogu i da kreiraju i da daju poene. Sa druge strane, imaju i svoje mane u igri u oba pravca, spremamo se za utakmicu u kojoj su favoriti, ali mi ne idemo da odigramo tamo tek da se pojavimo, već da pobedimo - rekao je Tomic za klupski sajt.

Makabi je startovao sa dva tesna poraza od Himkija i Reala na gostovanjima, a Tomić ističe da će ih to dodatno motivisati da pred svojim navijačima pokažu u pravom svetlu.

- Dva poraza koja su zabeležili na startu kao gosti su sigurno motiv više, obe utakmice koje su odigrali, odigrali su dobro. To je evroligaška ekipa koja ima svoj cilj da ide najmanje u Top 8, možda i na Fajnal for. Imaju dva poraza imaju i veliki pritisak, ali ponavljam, idemo da ih iznenadimo, da kontrolišemo 40 minuta utakmicu. Perperoglu je imao manju povredu kolena, trenirao je u utorak po prvi put i očekujem da bude sve u redu - rekao je trener crveno-belih.

Ognjen Dobrić, Stratos Perperoglu, Nebojša Ilić

Foto: Marko Jovanović

Kapiten Branko Lazić istakao je Zvezda mora da kontrolišse ritam od početka i da ne dozvoli brzu igru i da je cilj da zaustave plejmejkera Skotija Vilbekina.

- Moramo da kontrolišemo ritam utakmice, da ne dozvoljavamo brzu igru i tranziciju, na prvom mestu Vilbekin ima najveća prava. Ako njega zaustavimo uradili smo veliki deo posla. Naravno, tu su i svi ostali vrlo kvalitetni igraci, ali pominjem njega, jer je glavni pokretač ekipe. Krenuli su sa dva poraza, imaće veliku želju. Kod kuće žele da poprave utisak i sigurno da ce želeti da iskoriste domaći teren. Ne idemo tamo tek da se pojavimo, već da odigramo sa željomi energijom da pobedimo - rekao je Lazić.

Meč između košaraksa Makabija i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati u Tel Avivu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomicu luzeru

    16. oktobar 2019 | 14:39

    Jedino ako budu igrali sa juniorima mozda i pobedite?? Klosari,stidite se igre protiv Buducnosti!!

  • Grmecgora

    16. oktobar 2019 | 15:55

    Tesko da ce Makabi posle dva poraza dozvoliti tebi da mu naneses i treci.

  • Auspuh

    16. oktobar 2019 | 15:14

    15 za makabi kao od šale...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA